Τέταρτο

Tο εργοστάσιο Παναγιωτόπουλου στην Πάτρα

PANAGIOTOPOULOU XENOFON


Πολλά παλιά εργοστάσια της Πάτρας παραμένουν εγκαταλειμμένα να μας θυμίζουν τη βιομηχανική ιστορία της πόλης. Άλλα όμως έπεσαν θύματα της ανοικοδόμησης, κατεδαφίστηκαν ή μεταμορφώθηκαν, όπως το εργοστάσιο καλτσοποιίας και φανελοποιίας Παρασκευά Παναγιωτόπουλου, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 στα Προσφυγικά, επί της οδού Φωκαίας και Ιωνίας.

Το κτίριο σώζεται με αλλοιωμένη μορφή, καθώς αργότερα μετατράπηκε σε κινηματογράφο και τα τελευταία χρόνια αποτελεί χώρο παραγωγής και πρατήριο της εταιρείας ένδυσης.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 51 Άρθρα

Ο Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου γεννήθηκε το 1962 στην Πάτρα. Σπούδασε στη Φλωρεντία, στην Universita Internazionale dell’ Arte, απ’ όπου πήρε δίπλωμα στη Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη Μουσειολογία, με ειδίκευση στην Οπτική Επικοινωνία του Έργου Τέχνης.Από το 1988 έχει εργαστεί σαν συμβασιούχος στην 2η Εφορεία Νεότερων Μνημείων, ενώ από το 1990 εργάζεται ιδιωτικά διατηρώντας εργαστήριο συντήρησης έργων τέχνης.Έχει εργαστεί σε έργα πολιτιστικής διαχείρισης, ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης, έχει γράψει και επιμεληθεί βιβλία με ανάλογη θεματολογία και ασχολείται με την έρευνα και τεκμηρίωσης της νεότερης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και του βιομηχανικής και τεχνολογικού πολιτισμού της Πάτρας.Έχει παρουσιάσει φωτογραφική δουλειά του σε δύο ατομικές και αρκετές ομαδικές εκθέσεις.Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος του T.I.C.C.I.H. (Διεθνής Επιτροπή για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς), μέλος της Επιτροπής του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων και του Δ.Σ. της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών. | [email protected]

 

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top