Τέταρτο

294 Προβολές

Τα διάφανα νήματα του κελιού μας

blur-2606441_1920Μια μαριονέτα με νήματα διάφανα και κάθε λογής κοστούμια, να εναλλάσσει ρόλους και περίβλημα προσπαθώντας να πείσει για τη φύση της.

Μαριονετίστες με κίνητρα που ποικίλουν. Με το ένστικτο της προστασίας να κινείται σαν εκκρεμές στα σύνορα του συνθετικού υπέρ. Με αυτό τον τρόπο φτιάχτηκε το πρώτο μας στρώμα. Παραγεμισμένο με πρόσεχε και μη. Τη φορεσιά μας στόλισαν με τα κομμένα μας φτερά σβήνοντας οριστικά την πορεία  προς το αδύνατο. Μακριά, λοιπόν, από την εμβέλεια της υπέρβασης, ζήσαμε ασφαλείς το μύθο μας.

Όπλο μας στην επιδρομή των νέων πληροφοριών μια κασέτα. Ηχογράφησαν φόβους, μισαλλοδοξίες. Με προγραμματισμένα συναισθήματα και αντιδράσεις μάθαμε να μισούμε να φοβόμαστε και να πιστεύουμε όσα δοθήκαν ως νόμος και όχι να ψάχνουμε πίσω από λέξεις και νοήματα. Δίχως το μονοπάτι της αμφισβήτησης έγινε απρόσιτος τόπος η απελευθέρωση.

Τελευταία πινελιά οι παρωπίδες. Φράσσουν αποτελεσματικά όσα παρεκκλίνουν από τη προσταγή του είθισται, κάθε αιρετική έννοια καινοτομία που κατοικεί στην τάφρο του νεοτερισμού και του φιλελεύθερου. Ταχθήκαμε λοιπόν να διαιωνίσουμε το τετράγωνο είναι μας, μέχρι να εξαλείψουμε κάθε μορφή άτακτου.

Η ζωή όμως δεν είναι σενάριο και τα μοτίβα που πλέχτηκαν ως δράση των δημιουργών μας δεν καλύπτουν πάντα τις πτυχές της. Κι έτσι, ως αχτίδα από χαραμάδα έρχεται κάποτε η ώρα που τα νήματα θα πάρουν ορατή μορφή και τα περιβλήματα την αληθινή όψη του κελιού μας. Χρειάζονται μόνο δυο μάτια να μπορούν να δουν το ρεαλισμό της στιγμής.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Η Αυλή

Η Αυλή

Νύχτες φαντασμάτων

Νύχτες φαντασμάτων

Τα τραύματα είναι αθάνατα

Τα τραύματα είναι αθάνατα

Μια κουστωδία παραλόγου

Μια κουστωδία παραλόγου

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Back to Top