Τέταρτο

277 Προβολές

Τα διάφανα νήματα του κελιού μας

blur-2606441_1920Μια μαριονέτα με νήματα διάφανα και κάθε λογής κοστούμια, να εναλλάσσει ρόλους και περίβλημα προσπαθώντας να πείσει για τη φύση της.

Μαριονετίστες με κίνητρα που ποικίλουν. Με το ένστικτο της προστασίας να κινείται σαν εκκρεμές στα σύνορα του συνθετικού υπέρ. Με αυτό τον τρόπο φτιάχτηκε το πρώτο μας στρώμα. Παραγεμισμένο με πρόσεχε και μη. Τη φορεσιά μας στόλισαν με τα κομμένα μας φτερά σβήνοντας οριστικά την πορεία  προς το αδύνατο. Μακριά, λοιπόν, από την εμβέλεια της υπέρβασης, ζήσαμε ασφαλείς το μύθο μας.

Όπλο μας στην επιδρομή των νέων πληροφοριών μια κασέτα. Ηχογράφησαν φόβους, μισαλλοδοξίες. Με προγραμματισμένα συναισθήματα και αντιδράσεις μάθαμε να μισούμε να φοβόμαστε και να πιστεύουμε όσα δοθήκαν ως νόμος και όχι να ψάχνουμε πίσω από λέξεις και νοήματα. Δίχως το μονοπάτι της αμφισβήτησης έγινε απρόσιτος τόπος η απελευθέρωση.

Τελευταία πινελιά οι παρωπίδες. Φράσσουν αποτελεσματικά όσα παρεκκλίνουν από τη προσταγή του είθισται, κάθε αιρετική έννοια καινοτομία που κατοικεί στην τάφρο του νεοτερισμού και του φιλελεύθερου. Ταχθήκαμε λοιπόν να διαιωνίσουμε το τετράγωνο είναι μας, μέχρι να εξαλείψουμε κάθε μορφή άτακτου.

Η ζωή όμως δεν είναι σενάριο και τα μοτίβα που πλέχτηκαν ως δράση των δημιουργών μας δεν καλύπτουν πάντα τις πτυχές της. Κι έτσι, ως αχτίδα από χαραμάδα έρχεται κάποτε η ώρα που τα νήματα θα πάρουν ορατή μορφή και τα περιβλήματα την αληθινή όψη του κελιού μας. Χρειάζονται μόνο δυο μάτια να μπορούν να δουν το ρεαλισμό της στιγμής.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
Η πλάνη της αναγνώρισης
Η πλάνη της αναγνώρισης
Λίγη νύχτα ακόμη
Λίγη νύχτα ακόμη
Σε ποιον έρωτα ζούμε;
Σε ποιον έρωτα ζούμε;
Στο εδώλιο της συνείδησης
Στο εδώλιο της συνείδησης
Ο πόνος έχει ζωή μέσα του
Ο πόνος έχει ζωή μέσα του
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 16 Άρθρα

Αγαπώ το άμεσο, την αμφισβήτηση και τα όνειρα. Μότο μου «Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις». Ακολουθώντας λοιπόν τα λόγια του ποιητή και πιστεύοντας στη δύναμη του λόγου κάνω μια απόπειρα να προσεγγίσω όσα με τις σκέψεις μου φλερτάρουν. | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu