Τέταρτο
37 Προβολές

Τα Φλαμίνγκο των ελληνικών υδροβιότοπων


Advertisement


Με το Φοινικόπτερο (Φλαμίνγκο) μας συστήνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρείαως το 8ο πολυπληθέστερο είδος των Μεσοχειμωνιάτικων Καταμετρήσεων Υδροβίων Πουλιών με μέσο όρο 25.500 πουλιά κατ’ έτος.

Ψηλό, με εκλεπτυσμένους τρόπους και πολύ κοινωνικό, ο νομάς του κόσμου των πουλιών εντυπωσιάζει με το ρoζ χρώμα του, που οφείλεται στα κυανοβακτήρια και τις μικρές γαρίδες που βρίσκει στα αλμυρά και υφάλμυρα νερά των υγροτόπων όπου συχνάζει.

Τον χειμώνα δίνει ροδαλό χρώμα στους ελληνικούς υγρότοπους σχηματίζοντας μεγάλα κοπάδια. Φέτος είχαμε την πρώτη επιτυχή προσπάθεια φωλιάσματος Φοινικόπτερων στην Ελλάδα, πράγμα στο οποίο συνέβαλε ο περιορισμός των μετακινήσεων λόγω Covid-19, μιας και είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην όχληση (που συνεπάγεται εγκατάλειψη φωλιών ή νεοσσών).

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6771 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top