Τέταρτο

45 Προβολές

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» – Τελευταία παράσταση το Σάββατο 8/2 στο θέατρο actΤελευταία παράσταση Σάββατο 8/2 στις 18.00. Θέατρο act, Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα

Μετά από μια πολύ πλούσια σεζόν με γεμάτες παραστάσεις και αφού αγκαλιάστηκε από τους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου στην Πάτρα το έργο «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» κλείνει των κύκλο των παραστάσεων που είναι ανοιχτές για το κοινό με μια τελευταία παράσταση το Σάββατο 8/2 στις 18.00. Η παράσταση θα συνεχίσει να παρουσιάζεται για σχολεία και συλλόγους.

Υπόθεση: Σε μια παραμυθένια χώρα και μια παραμυθένια εποχή δύο φτωχοί κατεργάρηδες μαθαίνουν ότι ο βασιλιάς ψάχνει για νέους ράφτες. Ο συγκεκριμένος βασιλιάς έχει μεγάλο πάθος με τα νέα, εντυπωσιακά και πανάκριβα ρούχα και δίνει μεγάλη σημασία στον εύκολο εντυπωσιασμό και στη φιγούρα και όχι στην ευτυχία των υπηκόων του. Έτσι οι δύο κατεργάρηδες σκαρώνουν ένα πονηρό κόλπο για να γίνουν αυτοί οι επίσημοι βασιλικοί ράφτες και να αποκομίσουν από τον ματαιόδοξο βασιλιά χρήματα και δόξα χωρίς όμως κι αυτοί να κοπιάσουν και χωρίς να προσπαθήσουν. Θα είναι άραγε τα πράγματα τόσο εύκολα όσο νομίζουν; Θα πετύχει το κόλπο τους ή θα λάμψει η αλήθεια; Θα πάρουν στο τέλος όλοι το μάθημά τους και θα είναι η τελική έκβαση δίκαιη για όλους;

Βασισμένη στο γνωστό παραμύθι του Χ. Κ. Άντερσεν η παράσταση είναι γεμάτη ζωντανό τραγούδι, μουσική και πολύ χιούμορ με τέσσερις επαγγελματίες ηθοποιούς. Χρησιμοποιούνται τεχνικές σωματικού θεάτρου με συχνές εναλλαγές ρόλων.

Μέσα από κατανοητούς συμβολισμούς και μεταφορές, το κλασσικό αυτό παραμύθι μιλάει στα παιδιά για την απληστία και την επίδειξη καθώς και για την επιδίωξη του εύκολου πλούτου χωρίς προσπάθεια και κόπο. Σε μια εποχή που επικρατεί η εικόνα, ο υπερκαταναλωτισμός και η ευκολία του κινητού τηλεφώνου, που φαίνεται πιο εύκολο για κάποιον να αγοράσει την ευτυχία παρά να προσπαθήσει να την κατακτήσει μαζί με τους φίλους του και στην οικογένειά του, σε μια εποχή που όλοι θέλουν να συμφωνούν με τους πολλούς και φοβούνται να ξεχωρίσουν, η παράσταση «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» αποπειράται να διδάξει στους μικρούς και να υπενθυμίσει στους μεγάλους, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, την αξία της αλήθειας και της προσπάθειας, και τη δύναμη της ουσίας και της απλότητας σε αντίθεση με το φαίνεσθαι και την επίδειξη.


Τη διασκευή του κειμένου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Ηλιοπούλου και τα χαρακτηριστικά πλούσια κοστούμια και τα σκηνικά αντικείμενα είναι ειδικά σχεδιασμένα από την ενδυματολόγο-σκηνογράφο Μαρία Βασιλάκη. Η χορογραφίες είναι της δασκάλας χορού Εύης Χαμπλά και οι φωτισμοί του Ιωάννη Αναστασόπουλου. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Διονύση Μπάστα (Raining Pleasure) και οι στίχοι των τραγουδιών του συγγραφέα Τηλέμαχου Τσαρδάκα (Οι κάτω απ’ τα’ αστέρια, Το σκυλί του Ωρίωνα κ.α.) οι οποίοι είναι οι δημιουργοί των παιδικών παραστάσεων «Το κορίτσι που επιμένει» και «Δύο χαρταετού στη νύχτα». Οι ηθοποιοί είναι όλοι απόφοιτοι της επαγγελματικής δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Παίζουν και τραγουδούν:

Νικόλας Βεκράκος, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Κωνσταντίνα Μαγκαφά, Νικόλας Τσίχλας
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γεωργία Ηλιοπούλου
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Σκηνικά αντικείμενα – Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Κινησιολογία: Εύη Χαμπλά
Φωτισμοί: Ιωάννης Αναστασόπουλος
Στίχοι τραγουδιών Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Τελευταία παράσταση Σάββατο 8/2 στις 18.00

Εισιτήρια: 6€ παιδικό 8€ ενηλίκων

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

Θέατρο act, Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top