Τέταρτο

111 Προβολές

«Τα παιδιά σώζουν τον πλανήτη Γη» – Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού από τη Δηµοτική Βιβλιοθήκη ΚαβάλαςΗµεροµηνία ηλεκτρονικής υποβολής των παραμυθιών: Έως 26 Απριλίου 2020

Η Οµάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραµυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραµυθάδες» και η Δηµοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», για άλλη μία φορά ενώνουν τις δυνάµεις τους και συνδιοργανώνουν «Διαγωνισµό Συγγραφής Παραµυθιού».

Όπως αναλυτικά αναφέρεται:

Ζούμε σε µια εποχή που πολλές δύσκολες καταστάσεις έχουν περάσει την πόρτα του σπιτιού µας. Οι αξίες µας κλονίζονται, ταλαντεύονται στα δύο άκρα. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται και οι συνθήκες μας καλούν να είμαστε ενωμένοι και δημιουργικοί. Είναι γεγονός ότι βιώνουμε υποχρεωτικό εγκλεισμό στα σπίτια µας. Η διάθεσή µας, από την µια στιγμή στην άλλη, δέχεται πρωτόγνωρες μεταπτώσεις. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και Κοινωνικής Δικτύωσης, έχουν πολλά πρόσωπα, ένα από τα οποία είναι η  υπερπληροφόρηση και όχι σπάνια, η εμμονή στην προβολή άσχημων ή -ακόμα χειρότερα- ψεύτικων ειδήσεων, τις οποίες πολλές φορές αδυνατούμε να επεξεργαστούμε, να  φιλτράρουμε. Πόσο μάλλον να  αξιοποιήσουμε τα μέσα αυτά ως  εργαλεία που θα µας βγάλουν από την δυσχερή θέση.

Η  αλλαγή της στάσης μας, δηλαδή η χρήση τους ως μέσων υγιούς επικοινωνίας ή ακόμη και η περιορισμένη έκθεση μας σ’ αυτά ενδείκνυται όσο ποτέ. Το να επιστρέφουμε σε παλαιότερες, δοκιμασμένες μεθόδους αξιοποίησης του χρόνου του εγκλεισμού μας κάθε άλλο παρά επιβλαβής μπορεί να σταθεί στη δύσκολη αυτή περίοδο. Είναι µια ευκαιρία λοιπόν, να ξεσκονίσουµε τη βιβλιοθήκη µας, διαβάζοντας κάποια βιβλία που µας «ξέφυγαν» και έμειναν κλειστά όλο αυτό το διάστημα. Να αξιοποιήσουμε τις δωρεάν πλατφόρμες με βιβλία και βιβλιοθήκες ή να στραφούμε προς την ταινιοθήκη μας και να θυµηθούμε ταινίες που µας τράβηξαν το ενδιαφέρον, αλλά και σε πολλές άλλες δραστηριότητες για να καλύψουµε δηµιουργικά και αισιόδοξα τις ώρες του εγκλεισμού µας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούµε όσους ενδιαφέρονται να πάρουν µέρος στο «Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού». Σε αυτόν το διαγωνισμό δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες, πέρα από το θέμα µας, αλλά και την ανάγκη να είναι κάτι καινούργιο, κάτι δικό σας, κάτι σημερινό.

Το θέμα µας είναι: «Τα παιδιά σώζουν τον πλανήτη Γη»!

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία των συµµετεχόντων ή και στον αριθμό. Δηλαδή, θα µπορούσε κάλλιστα το κείμενο που θα προκύψει να είναι  µια οµαδική δουλειά, προϊόν µιας οικογένειας, ή δύο φίλων, κλπ. Το διαδίκτυο σε αυτήν την περίπτωση αποτελεί εργαλείο. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει µέχρι και τις 26 Απριλίου. Τα παραμύθια σας, θα πρέπει να αποσταλούν στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση, µαζί µε µία υπεύθυνη δήλωση που θα σας αποσταλεί στην διάρκεια του διαγωνισμού (η υπεύθυνη δήλωση θα αφορά στην έγκρισή σας για την αξιοποίηση των παραμυθιών µέσα από την διαδικτυακές σελίδες µας αλλά και άλλα µέσα): [email protected]

Με το πέρας της ηµεροµηνίας υποβολής, η κριτική επιτροπή θα διαβάσει, θα αξιολογήσει και θα ψηφίσει τα καλύτερα. Τα παραμύθια  αυτά θα αναρτηθούν στις σελίδες: www.paramythades.org, library.kavala.gov.gr

Παράλληλα θα επιδιώξουμε να προβούμε και σε κάποια συλλογική έκδοσή τους. Εφόσον προκύψουν έσοδα από την κίνηση αυτή, τότε θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς ή ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6946816535  (Χρήστος Πασ. Τσίρκας)

 

Η κριτική επιτροπή

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί στην αναζήτηση μελών για την κριτική επιτροπή, αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας, άνθρωποι, που τους εκτιμούμε απεριόριστα και πιο συγκεκριμένα:

Κιοσσές Σπύρος: ΕΔΙΠ Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
Χουσνή Έλενα: Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός
Βλαστάρης Κωνσταντίνος: Διευθυντής 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, Υποψήφιος Διδ. Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Μπούρα Νένα: Παιδαγωγός, Συγγραφέας, Παραμυθού
Ταβανλή Χρύσα-Μαρία: Ψυχολόγος, Εκπαιδευόμενη στη συστημική θεραπεία
Φανερωμένου Ευδοκία: Φιλόλογος
Οι Παραμυθάδες: (Μέλη της ομάδας θα διαβάσουν τα παραμύθια και θα ψηφίσουν. Η ψήφος τους όμως στηνμεπιτροπή μετράει σαν μια οντότητα)


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5148 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top