Τέταρτο
752 Προβολές

Τα Σωματεία Λαϊκών Αγορών Πάτρας αντιδρούν στο νέο νόμο για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών


Advertisement


Με ανακοίνωσή τους τα σωματεία εμπόρων και παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πάτρας ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το νέο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως με το νέο σχέδιο νόμου ανοίγει ο δρόμος για την ανάθεση της διαχείρισης των Λαϊκών Αγορών σε Ιδιώτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νέο νόμο για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου ανοίγει ο δρόμος για την ανάθεση της διαχείρισης των Λαϊκών Αγορών σε Ιδιώτες (ΣΔΙΤ), ενώ δίνεται η δυνατότητα σε νομικά πρόσωπα-εταιρείες να συμμετέχουν στις Λαϊκές Αγορές.

Advertisement

Ακόμα, το εν λόγω νομοσχέδιο αναφέρει ότι οι άδειες μετατρέπονται σε θέσεις οι οποίες θα πλειστηριάζονται κάθε 2-4 χρόνια κι αν υπάρξει χρέος ασφαλιστικό ή φορολογικό οι αδειούχοι χάνουν την άδειά τους δια παντός. Καταργεί τις Επιτροπές στην Περιφέρεια με τη συμμετοχή των συνδικαλιστών των Λαϊκών Αγορών και τα Σωματεία και άλλα πολλά.

Αυτό το κείμενο δεν μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης για τη διαμόρφωσης ενός σχεδίου νόμου για τη λειτουργία των Λαϊκών Αγορών.

Όλα τα σωματεία εμπόρων και παραγωγών Λαϊκών Αγορών ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα στο σύνολό του το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει μια συζήτηση από μηδενική βάση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η ψήφιση και η εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, αλλοιώνει τελείως τον θεσμό και καταργεί τον χαρακτήρα των Λαϊκών Αγρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους πωλητές και για το καταναλωτικό κοινό.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top