Τέταρτο

«200 Μέτρα» στην Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας


Μια ιστορία πατρικής αγάπης με φόντο τη Δυτική Όχθη. Βραβείο «BNL People’s Choice» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Χρυσός Αλέξανδρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Όπως και η βραβευμένη μικρού μήκους του «Crosing» (2017), το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό ντεμπούτο του 32χρονου Αμίν Ναϊφέ στήνει την πλοκή του γύρω από το τείχος της Δυτικής Όχθης που χωρίζει τα ισραηλινά από τα (κατεχόμενα) παλαιστινιακά εδάφη. Έχουμε δει πολλές ταινίες πάνω στα διαρκή και άλυτα προβλήματα τα οποία δημιουργεί αυτός ο διαχωρισμός και τα «200 Μέτρα» δεν πρωτοτυπούν στο τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζουν. Διαθέτουν όμως ειλικρίνεια κι έναν πειστικό ρεαλισμό έτσι όπως αποτυπώνουν την απέλπιδα προσπάθεια ενός Παλαιστίνιου πατέρα να περάσει παράνομα στην ισραηλινή πλευρά όταν μαθαίνει πως ο μικρός γιος του μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο.

Πληροφορίες

Πρώτη προβολή: 19:00
Δεύτερη προβολή: 21:30
Odeon, Veso Mare, Ακτή Δυμαίων 17 Πάτρα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Αμίν Ναϊφέ
Ηθοποιοί: Αλί Σουλιμάν, Άνα Ουντερμπέργκ, Μοτάζ Μαλές
Φωτογραφία: Ελίν Κιρσφίνκ
Μοντάζ: Καμάλ Ελ Μαλάκ
Μουσική: Φαράζ Σουλιμάν
Χώρα: Παλαιστίνη, Ιορδανία, Κατάρ, Ιταλία Σουηδία.
Διάρκεια: 96΄
Διακρίσεις:  16 Βραβεία και 3 Υποψηφιότητες

Ο Αμίν Ναϊφέ γεννήθηκε στην Παλαιστίνη το 1988. Το 2012 αποφοίτησε με Master από το Ινστιτούτο Κινηματογραφικών Τεχνών Ερυθράς Θάλασσας της Ιορδανίας, με σκοπό να διηγηθεί αυθεντικές ιστορίες του τόπου του. Είναι σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην παραγωγή ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8888 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top