Τέταρτο

«Ταξιδεύεις Ακόμα» – Νέος δίσκος από τον Γιώργο Μπότη


Ο Γιώργος Μπότης είναι περισσότερο γνωστός για τις συνεργασίες του, ως παραγωγός με καλλιτέχνες όπως οι  Electric Litany, Valia Calda, Bouche, Farafi κ.ά  Το «Ταξιδεύεις Ακόμα» είναι ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος και κυκλοφορεί από την Same Difference Music.

Οχτώ κομμάτια που στην πλειονότητά τους γράφτηκαν πάνω στις απαγγελίες του ποιητή Χρίστου Λάσκαρη, με την εξαίρεση δύο κομματιών (Απ’ το φεγγάρι, Μόνο στα όνειρα) που προϋπήρχαν ως ορχηστρικά. Οχτώ συνθέσεις, οχτώ κάρτες σταλμένες από οχτώ δυστοπικές μητροπόλεις του παρόντος, οπού οι μακριές νύχτες εναλλάσσονται με το ημίφως ενός ήλιου χαμηλά στον ορίζοντα.

Στην ποίηση του Λάσκαρη ο Μπότης βρήκε κομμάτια του εαυτού του, ταυτίστηκε και βυθίστηκε σε αυτήν για πολλά χρόνια, ώσπου το 2018 ξεκίνησε να συνθέτει μουσική επηρεασμένος από την συναισθηματική ταύτιση με τον άνθρωπο στην ποίηση του Λάσκαρη, με τη ματαίωση των ονείρων, με τις στιγμές ευτυχίας ανάμεσα στην τραγικότητα της καθημερινής επιβίωσής.

Η μουσική γράφτηκε και ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο από το φθινόπωρο του 2018 έως το καλοκαίρι του 2019. Εκείνη την περίοδο τα ακούσματα που τον επηρέασαν ήταν η μουσική των Hiroshi Yoshimura, The Blue Nile, Daniel Lanois, Ry Cooder, Aphex Twin, Brian Eno, Tom Waits (Closing Time), Vangelis.

Η συμβολή του Γιάννη Μουρτζόπουλου (ως έμπνευση με το δίσκο του “Το Ποτάμι”, του 2009, ως παραχωρητής του ηχογραφήματος του ποιητή, αλλά και με την κριτική του την περίοδο της δημιουργίας του άλμπουμ) ήταν σημαντική και επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα.

Το «Ταξιδεύεις Ακόμα» κυκλοφορεί ψηφιακά και σε βινύλιο από την Same Difference Music.


Ο Γιώργος Μπότης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ζει στο Λονδίνο. Είναι περισσότερο γνωστός για τις συνεργασίες του, ως παραγωγός, με καλλιτέχνες όπως οι  Electric Litany, Valia Calda, Bouche, Farafi κ.ά. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες και παραγωγούς (Alan Parsons,  Vin Gordon, Gary Christian, Vic Copersmith Heaven κ.ά.)

Με σκοτεινούς παραμορφωμένους ήχους, επαναλαμβανόμενα drum beats και την αντήχηση ambient ηχοτοπίων, η μουσική του Γιώργου Μπότη εμπνέεται από καλλιτέχνες όπως οι  Ry Cooder, Daniel Lanois, Aphex Twin, Hiroshi Yoshimura και Vangelis.

www.georgebotis.com | www.gbdrecords.com/georgebotis | bandcamp

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8270 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top