Τέταρτο

194 Προβολές

Ταξίδι στην Παλαιολιθική εποχή! – Κυριακή στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας



Η Παλαιολιθική εποχή αποτελεί τη μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Μια περίοδο κατά την οποία ο άνθρωπος έκανε τα πρώτα βήματα προόδου και έθεσε τα θεμέλια του πολιτισμού μας.

Την εποχή αυτή οι άνθρωποι ζουν συνήθως μέσα σε σπήλαια, ανακαλύπτουν τρόπους να ανάβουν φωτιά, κατασκευάζουν τα πρώτα τους εργαλεία από πέτρα, κυνηγούν και συλλέγουν καρπούς αλλά και εκφράζουν τις καλλιτεχνικές και πνευματικές τους ανησυχίες μέσα από τη ζωγραφική των σπηλαίων.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους μικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών για να κάνουν μια βουτιά στο μακρινό παρελθόν, να γνωρίσουν την Παλαιολιθική εποχή και τους ανθρώπους της και να δημιουργήσουν τις δικές τους «βραχογραφίες».

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 7-10 χρονών. Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα και 30 λεπτά. Ώρες διεξαγωγής: 11:00-12:30.

Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος: Αλεξία Μπαρδάκη, εκπαιδευτικός -μουσειοπαιδαγωγός

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό τους.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2610275070 – 2610276207 και ώρες 9:00 –13:00.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4480 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu