Τέταρτο

Ταξική Πορεία: 16 Ιούνη Όλοι στο Δρόμο για να μην περάσει το Αντεργατικό Τερατούργημα


Κάλεσμα της Ταξικής Πορείας για συλλαλητήριο και απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιουνίου, την ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Απαιτούμε Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας. Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Οργανώνουμε απογευματινά συλλαλητήρια

Στις 16 Ιούνη η κυβέρνηση θέλει να ψηφίσει το αντεργατικό τερατούργημα. Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, έχουνε κάθε λόγο να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην περάσει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας. Η 16η Ιούνη, πρέπει να αποτελέσει συνέχεια της εργατικής-λαϊκής πάλης, κόντρα σε κάθε άποψη για αποκλιμάκωση του αγώνα, κόντρα σε κάθε αποδοχή του «αναπόφευκτου» της ψήφισης.

Ενάντια στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες και ενώ το νομοσχέδιο έχει φτάσει στη Βουλή, αγνοώντας τις μαζικές αγωνιστικές διαθέσεις που εκφράστηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας την 10η Ιούνη, αρνούνται να κηρύξουν νέα πανεργατική απεργία, δρώντας σαν κατοικίδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης. Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι εχθροί του εργατικού κινήματος.

Προσπερνώντας την υπονομευτική στάση του ΠΑΜΕ, που προσπαθεί να «ξεπλύνει» την ακύρωση δεκάδων απεργιακών αποφάσεων μαζικών φορέων για την απεργία της 3ης Ιούνη. Ξαφνικά, το ΠΑΜΕ «ανακάλυψε» τη δυνατότητα των σωματείων να κηρύσσουν απεργία, χωρίς την άδεια της ΓΣΕΕ. Απεργία που παίρνεται σε πολλά σωματεία χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς προγραμματισμό συνέχισης, σε μια προσπάθεια οικοδόμησης αγωνιστικού προσωπείου.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουνε όλες τις φωνές «αναχώρησης» από το στόχο για την ανατροπή των μέτρων. Οι θέσεις ότι το νομοσχέδιο «δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη», «θα μείνει στα χαρτιά» ή «θα ακυρωθεί από μια άλλη κυβέρνηση» είναι απόψεις διαφυγής από τη μάχη, σκορπούν την σύγχυση και την ηττοπάθεια, αποδέχονται από τώρα ως δεδομένη την ψήφιση του νόμου, υποβαθμίζουν το στόχο των κινητοποιήσεων. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποτρέπει την ψήφιση των αντεργατικών νομοσχεδίων, και ακόμα να τα ανατρέπει μετά την ψήφισή τους, και με αυτό το αίτημα πρέπει να κατέβει στο δρόμο: τη Συνολική Ανατροπή των μέτρων.

Εν όψει των κινητοποιήσεων της 16ης Ιούνη:

– Απαιτούμε από τα Σωματεία και κάθε μαζικό φορέα να καλέσουνε Γενικές Συνελεύσεις και να πάρουνε απεργιακές αποφάσεις. Δεν αποδεχόμαστε τη μη συμμετοχή της βάσης των Σωματείων.

– Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και στο λαό.

– Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

– Το απόγευμα της 16ης Ιούνη καλούμε το λαό και τη νεολαία να βγουν μαζικά στους δρόμους, να οργανώσουν συλλαλητήρια σε κάθε πόλη.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top