Τέταρτο

Τελευταίες προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου Πάτρας


Την προβολή της ταινίας «Μάρτιν Ίντεν» της περασμένης Πέμπτης 29 Ιουλίου στην περιοχή των Αραχωβίτικων ακολούθησε, με την ίδια επιτυχία και αποδοχή από τον κόσμο, η προβολή της ίδιας ταινίας στην πλατεία Θέας την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Το κοινό του Δημοτικού Κινηματογράφου από τη μία ως την άλλη άκρη της Πάτρας, είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς, τον Τζακ Λόντον, χάρις την εξαιρετική διασκευή και μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομότιτλου ημι-αυτοβιογραφικού κλασικού βιβλίου του από τον Πιέτρο Μαρσέλο.

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος ολοκληρώνει για φέτος το καλοκαίρι τον κύκλο προβολών του μετά από ένα ταξίδι εννέα κορυφαίων ταινιών σε 18 διαφορετικά σημεία της Πάτρας. Για την ακρίβεια την Πέμπτη 5 Αυγούστου θα προβληθεί η ταινία « Η Πηγή των Γυναικών» του Ράντου Μιχαλεάνου στον Ψαθόπυργο καθώς η προγραμματισμένη προβολή της στο συγκεκριμένο μέρος είχε αναβληθεί μετά από ξαφνική βροχόπτωση.

Έτσι το κοινό της Πάτρας θα έχει για μια ακόμα φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ταινία, δυστυχώς πιο επίκαιρη από ποτέ, που παρουσιάζει τον συλλογικό αγώνα των γυναικών ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Άτλαντας του Μαρόκο ενάντια στη βία και τη  χειραφέτηση διεκδικώντας ισότητα στη μόρφωση, στα δικαιώματα και στη ζωή.

 

Η ταινία

Οι γυναίκες ενός απομονωμένου χωριού στο βουνό Άτλαντας του Μαρόκο αναγκάζονται να κουβαλούν καθημερινά νερό στο χωριό απ’ τις πηγές του βουνού. Μια μέρα, μετά από ένα τραγικό συμβάν αποφασίζουν ότι όλα τελειώνουν εδώ. Τέρμα οι αγκαλιές. Τέρμα το σεξ με τους συντρόφους τους. Απεργία από κάθε συζυγικό καθήκον μέχρι να δεχθούν οι άνδρες να φέρνουν εκείνοι το νερό στο χωριό.

Η Λεϊλά, διεκδικεί με μοναδικό της όπλο τον έρωτα, ισότητα στη μόρφωση, στα δικαιώματα και στη ζωή, σήμερα και εν έτη 2012. Στο πλάι της ο σύζυγος της αλλά και η γηραιά χήρα του χωριού που όλοι σέβονται. Ο φρέσκος αέρας της «ξένης» που έρχεται από άλλον τόπο, της δίνει τη δύναμη να εναντιωθεί στα κατεστημένα και τις παρωχημένες αξίες των άγραφων παραδόσεων.

Πρωταγωνιστούν: Χίαμ Αμπάς, Λεϊλά Μπεχτί, Χαφσιά Χερζί


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10160 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top