Τέταρτο
126 Προβολές

Terrõne & Sickside – Θερμοί Καιροί
Το πρώτο Single από την επερχόμενη δουλειά του Terrõne που θα κυκλοφορήσει ψηφιακά και σε μορφή κασέτας τον Οκτώβρη με τίτλο “13 0 33” είναι τώρα στο Youtube σε συνεργασία με τον μουσικό παραγωγό που ακούει στο όνομα Sickside.

 

Terrõne

Γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 1993, ο Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, γνωστός και ως Terrõne, μεγαλώνει σε μουσικό περιβάλλον. Στην ηλικία των 7 ετών παίρνει μαθήματα πιάνου και χορωδίας. Στη συνέχεια, παρακολουθεί μαθήματα μουσικής θεωρίας, ακορντεόν και βιολοντσέλο. Το μουσικό του ταξίδι ξεκινά στην ηλικία των 13, όπου φοιτεί στο Μουσικό Σχολείο της Πτολεμαϊδας. Το 2007 κερδίζει το πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν στην Κοζάνη και το 2008 κερδίζει δεύτερο βραβείο στον Διεθνή, αυτή τη φορά, Διαγωνισμό Ακορντεόν “Star Ways” στο Kragujevac της Σερβίας. Ταυτόχρονα, γράφει την δική του μουσική με το μαθητικό συγκρότημα “Los Mujeros”, όπου και καταφέρνουν να παίξουν το 2007 στο Schoolwave μουσικό φεστιβάλ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών. Προκρίνονται στο φεστιβάλ και τις επόμενες δύο χρονιές (2008, 2009) και το 2011 προσκαλούνται να παίξουν ως φιλοξενούμενοι. Το 2011, ο Terrõne ξεκινά να σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και γίνεται μέλος του τομέα Σύνθεσης Σύγχρονης Μουσικής και το 2018 αποφοιτά, υπό την καθοδήγηση του συνθέτη Δημήτρη Παπαγεωργίου. Ένα από τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος Koza Mostra μεταξύ 2011 και 2014, κάνει tour σε Ελλάδα και εξωτερικό κάνοντας συναυλίες σε χώρες όπως η Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ρωσία, Βουλγαρία και Σκόπια. Λαμβάνει επίσης μέρος στην Eurovision του 2013 στο Μάλμο της Σουηδίας, ως μέρος του συγκροτήματος. Ταυτόχρονα συνθέτει μουσική για χοροθέατρα, πειραματική μουσική, ορχήστρες, σύγχρονες συνθέσεις και tapes. Το 2015, αποδέχεται την πρόσκληση και γίνεται μέρος των Locomondo, το μεγαλύτερο reggae σχήμα στην Ελλάδα, κάνοντας tours σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία. Το 2016, δημιουργεί την μουσική κολεκτίβα “Sound of People” ηχογραφώντας την δική του μουσική και μέχρι τώρα έχει συνθέσει, ηχογραφήσει και συνεργαστεί για την παραγωγή πάνω από 40 κομματιών και συνεχίζει.

Περισσότερα για τον Terrõne: Facebook, Instagram, Spotify, YouTube


Sickside

Ο Έλληνας μουσικός παραγωγός και οργανοπαίχτης Sickside (Ευθύμης Βογιατζόγλου) έχοντας καταπιαστεί με την hip-hop μουσική από μικρή ηλικία, πήρε πτυχίο στην Μουσική Παραγωγή και Ηχοληψία και γρήγορα ξεκίνησε να δουλεύει σε μεγάλες παραγωγές και χώρους εκδηλώσεων. Οι τωρινές του μουσικές συνθέσεις εναλλάσσονται από jazz και downtempo στοιχεία, μέχρι chill hop και ηλεκτρονικούς ήχους. Κατασκευάζει την πλειοψηφία των ήχων που χρησιμοποιεί από το μηδέν και γι’ αυτόν τον λόγο η μουσική του είναι τόσο ανόθευτη. Μία ειλικρινής αναπαράσταση των σκέψεων και των συναισθημάτων του.

Περισσότερα για τον Sickside: Facebook, Instagram, Spotify,YouTube


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6175 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top