Τέταρτο

Θairος Film Festival: «Επτά χρόνια φαγούρα» στην παραλία Βαλιμιτίκων


Την Πέμπτη 15 Ιουλίου και ώρα 21:30, στην παραλία Βαλιμιτίκων, θα προβληθεί σε ψηφιακή επανέκδοση η ταινία «Επτά Χρόνια Φαγούρα» με την Μέριλιν Μονρό, με δωρεάν είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπαίθριων προβολών «Θairος Film Festival».

Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν θέλει να εκμεταλλευτεί την απουσία της οικογένειας του για να ζήσει λίγες μέρες ως εργένης. Η πανέμορφη ξανθιά που μένει στον επάνω όροφο, τραβάει την προσοχή του και αρχίζει να περνά χρόνο μαζί της. Οι συναντήσεις τους είναι αθώες, και όποια σκέψη μπορεί να έχει για εκείνη, διαδραματίζεται μόνο στη φαντασία του.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Τζορτ Άξελροντ. Το σενάριο για τη μεγάλη οθόνη προσάρμοσε ο Μπίλι Γουάιλντερ, όπως και τη σκηνοθέτησε. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τομ Ίγουελ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε και στο θεατρικό του Μπρόντγουεϊ. Από την ταινία προέρχεται μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες του 20ου αιώνα- αυτή της Μέριλιν Μονρόε με το λευκό της φόρεμα να ανεμίζει.

 

Πληροφορίες

Παραγωγή: Η.Π.Α., 1955

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

Σενάριο: Τζορτζ Άξελροντ, Μπίλι Γουάιλντερ

Πρωταγωνιστούν: Μέριλιν Μονρό, Τομ Ίγουελ

Διάρκεια: 105 λεπτά

Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top