Τέταρτο

Θέατρο για 1000 αποκλεισμένους νέους στην Παλαιστίνη

pict_original


Το Φεστιβάλ Θεάτρου Νέων του ASHTAR -που πραγματοποιείται για τέταρτη φορά- έχει σαν στόχο νέοι από περιθωριοποιημένες, απομακρυσμένες περιοχές της Παλαιστίνης να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις που θα τους δώσουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια κοινωνική εμπειρία, να ψυχαγωγηθούν και να καλλιεργήσουν τις ελπίδες τους.

Κατά τη διάρκεια εννέα ημερών, τον Ιούλιο του 2018, το φεστιβάλ θα απευθυνθεί σε 1000 έφηβους από απομακρυσμένες πόλεις, προσφυγικούς καταυλισμούς, χωριά και κοινότητες Βεδουίνων στη Δυτική Όχθη για να παρακολουθήσουν εννέα θεατρικές παραστάσεις.

ph_32159_117203


Λόγω παράνομων πρακτικών της στρατιωτικής κατοχής, η οποία εξακολουθεί να κατακερματίζει τη Δυτική Όχθη σε απομονωμένες, φτωχές περιοχές, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στον πολιτισμό. Ιδιαίτερα ευάλωτοι είναι αυτοί που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, χωριά, προσφυγικούς καταυλισμούς και κοινότητες Βεδουίνων.

Η απελπισία, η αγωνία και οι άγριες αντιδράσεις αναπτύσσονται πολύ εύκολα σε τέτοιες ευάλωτες καταστάσεις. Το Φεστιβάλ Θεάτρου Νέων ASHTAR απευθύνεται σε νέους που δεν έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

ph_32159_117212


Οι εννέα παραστάσεις θα είναι διαδραστικές, προκειμένου να ενθαρρύνουν το νεαρό κοινό να σχολιάσει, να συζητήσει και να προβληματιστεί για τα ζητήματα που τίθενται στις παραστάσεις. Με τη βοήθεια ενός διαμεσολαβητή, τα μέλη του ακροατηρίου θα κληθούν να γίνουν «θεατές», να βρεθούν στη σκηνή, να προτείνουν λύσεις και να αλλάξουν καταστάσεις.

Αυτή η μέθοδος διεγείρει τις ικανότητες των νέων να αναπτύξουν τη φωνή τους και να μιλήσουν δημόσια, βελτιώνοντας έτσι τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

ph_32159_117206


Το διαδραστικό θέατρο, είναι ένα εργαλείο με στόχο οι νέοι που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ να αναπτύξουν ικανότητες ρόλων, δεξιότητες αυτο-έκφρασης, δημιουργική σκέψη και δημόσιο διάλογο. Η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων ενισχύει την αυτοεκτίμηση, εμπλουτίζει τη φαντασία και ανοίγει νέους ορίζοντες, εισάγει νέες ιδέες και προοπτικές που βοηθούν στη δημιουργία κοινωνικών αλλαγών και στη διατήρηση της ελπίδας στις δύσκολες συνθήκες ζωής τους.

Για να μπορέσουν να γίνουν οι εννέα αυτές παραστάσεις, έχει ξεκινήσει μια καμπάνια μέσω του Global Giving. Εκεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει και να βοηθήσει ώστε να φτάσει το θέατρο σε αυτούς τους νέους της Παλαιστίνης. Η καμπάνια θα είναι ανοιχτή μέχρι τέλος Μαρτίου 2018.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10244 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top