Τέταρτο

Θεόδωρος Ντρίνιας «Σκολιά οδός. Διαδρομές και όρια της σύγχρονης παγκοσμιοποιητικής διαδικασίας»


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Opportuna το βιβλίο του Θεόδωρου Ντρίνια «Σκολιά οδός. Διαδρομές και όρια της σύγχρονης παγκοσμιοποιητικής διαδικασίας». Στο βιβλίο του αυτό, ο συγγραφέας παρακολουθεί και αναλύει τις πρόσφατες τάσεις της σύγχρονης παγκοσμιοποίησης σε όλες της τις μορφές -οικονομική, πολιτική και κοινωνικο-πολιτισμική- έτσι όπως διαμορφώνονται υπό την επίδραση εξελίξεων σχετικών με την παρακμή της αμερικάνικης διεθνούς ηγεμονίας, την ανάδυση του κινέζικου γίγαντα και τη σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας, την εντεινόμενη πίεση στα πολιτικά συστήματα των χωρών της Δύσης, τη διαδικασία περιφερειοποίησης της διεθνούς παραγωγής και αναδιαμόρφωσης των παγκόσμιων αλυσίδων αξίας, την πανδημία του covid-19, τον εν εξελίξει τεχνολογικό μετασχηματισμό και τη Βιομηχανία 4.0, τις νέες τάσεις στην εργασία κ.ά.

«Σκολιά οδός. Διαδρομές και όρια της σύγχρονης παγκοσμιοποιητικής διαδικασίας» | Συγγραφέας: Θεόδωρος Ντρίνιας | Διαστάσεις  17×24 | Ημερομηνία έκδοσης: Δεκέμβριος 2021 | Σελίδες: 280| εκδόσεις Opportuna


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10244 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top