tetartopress

ΘΕΣ-ΠΡΕΣ: Ταξίδι στο όνειρο


ΘΕΣ-ΠΡΕΣ σημαίνει Θεσσαλονίκη-Πρέσπα και είναι η σύνδεση των δύο τόπων και των ενδιάμεσων περιοχών μέσω μιας ομάδας νέων που ταξιδεύουν στον κόσμο του Σαίξπηρ. 12 νέοι, 6 από τα χωριά των Πρεσπών, 3 από την Πτολεμαΐδα και 3 από την Θεσσαλονίκη, συναντιούνται για ένα ταξίδι στον κόσμο του Σαίξπηρ για να γνωρίσουν τον ποιητή της αναγέννησης, να συν-δημιουργήσουν με τη δική τους βιωματική συμμετοχή και να ανεβάσουν τελικά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας». ​Μαζί τους θα ταξιδέψουν ομάδες νέων από όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό.


Advertisement

Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές:

Θέλουμε να ανακαλύψουμε ομάδες νέων σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα ή και σε περιοχές με πυκνότητα πληθυσμού κάτω των 100 ανθρώπων ανά χλμ2. Στόχος μας είναι να δικτυωθούμε, να γνωριστούμε και μέσα από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ να δημιουργήσουμε το δικό μας όνειρο.

Η δική σας συμμετοχή

Η ομάδα σας θα συμμετάσχει σε αυτό το project με τα δικά της μέσα έκφρασης και δημιουργίας. Έτσι θα συνεισφέρετε κι εσείς με τον δικό σας τρόπο για να συνθέσουμε και να ανεβάσουμε αυτή την παράσταση. Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση ομάδων πολιτισμού από απομακρυσμένες περιοχές με θέμα «Το όνειρο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα», ώστε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πώς θα μπορούσατε να γίνετε μέτοχοι της δημιουργικής αυτής διαδικασίας. Το ταξίδι ξεκινάει τον Φεβρουάριο 2022.


Advertisement

Μέσα από τη συμμετοχή της ομάδας σας στο ΘΕΣ-ΠΡΕΣ θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο δίκτυο ομάδων πολιτισμού, οι οποίες για πρώτη φορά θα συνεργαστούν για ένα κοινό αποτέλεσμα. Η δικτύωση θα δώσει σε κάθε ομάδα τη δυνατότητα να προβάλει τη δουλειά της και να ενισχύσει την φαρέτρα των ιδεών της για επόμενες δράσεις και συνεργασίες. Δηλώστε συμμετοχή για να ζήσουμε μαζί μια μοναδική εμπειρία δικτύωσης, αλληλεπίδρασης και δημιουργίας.

– Αν έχεις μεγαλώσει στην περιοχή των Πρεσπών
– Αν είσαι 18 έως 25 ετών
– Αν αγαπάς το θέατρο
και θέλεις να ενταχθείς σ’ αυτή την ομάδα νέων, συμπλήρωσε τη φόρμα έως τις 25 Ιανουαρίου 2022.
Για τη δημιουργία της ομάδας των 6 νέων από την Πρέσπα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας & ώρας αποστολής της δήλωσης συμμετοχής.

Το ΘΕΣ-ΠΡΕΣ είναι μία δράση δικτύωσης του προγράμματος Poliprespa, το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων. Συντονιστές του ΘΕΣ-ΠΡΕΣ είναι η Μάρθα Μαυρίδου, εμψυχώτρια, PhD και ο Τάσος Ράτζος, σκηνοθέτης – δάσκαλος θεάτρου, Εταιρία Θεάτρου «Μικρός Βορράς».  To ΘΕΣ-ΠΡΕΣ ξεκινάει τον Φεβρουάριο 2022 και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο 2022.


Advertisement


Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Yasunari Kawabata «Η Χώρα του χιονιού»

Yasunari Kawabata «Η Χώρα του χιονιού»

Η Χώρα του χιονιού είναι μια ιστορία έρωτα ανάμεσα σε έναν αργόσχολο διανοούμενο αστό του Τόκυο και μια γκέισα των ...
Betty Smith «Το αύριο θα είναι καλύτερο»

Betty Smith «Το αύριο θα είναι καλύτερο»

Ένα ξεχασμένο λογοτεχνικό διαμάντι της σπουδαίας Betty Smith. Μια ωδή στη νεανική αγάπη, τον γάμο, την οικογένεια, την ελπίδα. Μπρούκλιν, ...
Χατζηφραγκέτα

Χατζηφραγκέτα the band ζωντανά στην Πάτρα

Οι Χατζηγφραγκέτα σε fullband σύνθεση έρχονται το Σάββατο 2 Μαρτίου στο Royal στην Πάτρα. Οι Χατζηφραγκέτα είναι: Πάνος Φραγκιαδάκης – ...
Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάτρα: Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks

Πάρτι για τα 4 χρόνια Πίξελbooks (Κανακάρη 185, Πάτρα) την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 20:00 θα διαβάσουν αποσπάσματα από τα ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13767 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top