tetartopress

ΘΕΣ-ΠΡΕΣ: Ταξίδι στο όνειρο


ΘΕΣ-ΠΡΕΣ σημαίνει Θεσσαλονίκη-Πρέσπα και είναι η σύνδεση των δύο τόπων και των ενδιάμεσων περιοχών μέσω μιας ομάδας νέων που ταξιδεύουν στον κόσμο του Σαίξπηρ. 12 νέοι, 6 από τα χωριά των Πρεσπών, 3 από την Πτολεμαΐδα και 3 από την Θεσσαλονίκη, συναντιούνται για ένα ταξίδι στον κόσμο του Σαίξπηρ για να γνωρίσουν τον ποιητή της αναγέννησης, να συν-δημιουργήσουν με τη δική τους βιωματική συμμετοχή και να ανεβάσουν τελικά την παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας». ​Μαζί τους θα ταξιδέψουν ομάδες νέων από όλη την Ελλάδα, που ασχολούνται με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές:

Θέλουμε να ανακαλύψουμε ομάδες νέων σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα ή και σε περιοχές με πυκνότητα πληθυσμού κάτω των 100 ανθρώπων ανά χλμ2. Στόχος μας είναι να δικτυωθούμε, να γνωριστούμε και μέσα από το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Σαίξπηρ να δημιουργήσουμε το δικό μας όνειρο.

Η δική σας συμμετοχή

Η ομάδα σας θα συμμετάσχει σε αυτό το project με τα δικά της μέσα έκφρασης και δημιουργίας. Έτσι θα συνεισφέρετε κι εσείς με τον δικό σας τρόπο για να συνθέσουμε και να ανεβάσουμε αυτή την παράσταση. Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση ομάδων πολιτισμού από απομακρυσμένες περιοχές με θέμα «Το όνειρο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα», ώστε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε πώς θα μπορούσατε να γίνετε μέτοχοι της δημιουργικής αυτής διαδικασίας. Το ταξίδι ξεκινάει τον Φεβρουάριο 2022.

Μέσα από τη συμμετοχή της ομάδας σας στο ΘΕΣ-ΠΡΕΣ θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο δίκτυο ομάδων πολιτισμού, οι οποίες για πρώτη φορά θα συνεργαστούν για ένα κοινό αποτέλεσμα. Η δικτύωση θα δώσει σε κάθε ομάδα τη δυνατότητα να προβάλει τη δουλειά της και να ενισχύσει την φαρέτρα των ιδεών της για επόμενες δράσεις και συνεργασίες. Δηλώστε συμμετοχή για να ζήσουμε μαζί μια μοναδική εμπειρία δικτύωσης, αλληλεπίδρασης και δημιουργίας.

– Αν έχεις μεγαλώσει στην περιοχή των Πρεσπών
– Αν είσαι 18 έως 25 ετών
– Αν αγαπάς το θέατρο
και θέλεις να ενταχθείς σ’ αυτή την ομάδα νέων, συμπλήρωσε τη φόρμα έως τις 25 Ιανουαρίου 2022.
Για τη δημιουργία της ομάδας των 6 νέων από την Πρέσπα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας & ώρας αποστολής της δήλωσης συμμετοχής.

Το ΘΕΣ-ΠΡΕΣ είναι μία δράση δικτύωσης του προγράμματος Poliprespa, το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων. Συντονιστές του ΘΕΣ-ΠΡΕΣ είναι η Μάρθα Μαυρίδου, εμψυχώτρια, PhD και ο Τάσος Ράτζος, σκηνοθέτης – δάσκαλος θεάτρου, Εταιρία Θεάτρου «Μικρός Βορράς».  To ΘΕΣ-ΠΡΕΣ ξεκινάει τον Φεβρουάριο 2022 και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο 2022.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  - Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία 2024  – Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών

Η Διεθνής Μουσική́ Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών (M.A.A.K.Σ.Σ.) / Music Academy of the Anargyrios and Korgialenios school ...
Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Εισβολέας: «Η Βιομηχανία Των Ηλιθίων»

Το νέο άλμπουμ του Εισβολέα αποτελεί μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση: τραγούδια και αφηγήσεις εξιστορούν στο σήμερα τα ανεξίτηλα σημάδια που ...
Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών - Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Βέβηλος: Το βιβλίο των σκιών – Παρουσίαση δίσκου στο Θέατρο Βράχων

Ο Βέβηλος επιστρέφει στην γειτονιά του και στο Θέατρο Βράχων , για να παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «Το βιβλίο ...
Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας στο Αίγιο

Η νεανική χορωδία Christophorus Kantorei από το Αltensteig της Γερμανίας, πρόκειται να δώσει συναυλία τη Δευτέρα 27 Μαΐου στις 8μ.μ ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13944 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top