Τέταρτο

32 Προβολές

Θεσσαλονίκη: Ανακοίνωση από κατοίκους της Άνω πόλης για τα πρόσφατα γεγονότα καταστολήςΜετά την πρόσφατα κατασταλτική ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. σε κόσμο που βρισκόταν συγκεντρωμένος στην  Άνω πόλη στη Θεσσαλονίκη, κάτοικοι της περιοχής εξέδωσαν ανακοίνωση με τη δική τους θέση για τα γεγονότα:

Επιθέσεις των ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και ξύλο έχουν πάρει μέρος τις τελευταίες μέρες σε πλατείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις αποστάσεις που δεν τηρεί ο κόσμος μεταξύ του. Μία ξεκάθαρα υποκριτική στάση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του καθώς απ’ ότι φαίνεται η εξάπλωση του ιού είναι επιλεκτική με κύριο στόχο όσους δεν συνεισφέρουν με οποιονδήποτε τρόπο στην παραγωγική λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος.

Αντίθετα δεν αποτελεί πρόβλημα για τα κυβερνητικά στελέχη και τους ακόλουθούς τους όταν συνωστίζονται σε διάφορες φιέστες όπως στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας με παρευρισκόμενο τον Μπακογιάννη, δεν κολλάει στις επιχειρήσεις και τους χώρους εργασίας όπου οι εργαζόμενοι/ες αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους από τον ιό, δεν κολλάει στα υπερσυνωστισμένα κέντρα κράτησης μεταναστών/στριών, δεν κολλάει στις φυλακές, δεν κολλάει στις υπεπληθής ουρές έξω από καταστήματα ρουχισμού. Η καταστολή του κράτους είναι επιλεκτική και εκδικητική ενάντια στους από τα κάτω, στις καταπιεσμένες και τους φτωχοδιάβολους αυτού του κόσμου πάντα με στόχο την ευημερία και την ομαλή λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος.

Θα μας βρουν απέναντί τους. Οι μπάτσοι δεν χωράνε στις γειτονιές, στις πλατείες και στις ζωές μας. Να ανάγουμε τις μικρές καθημερινές κοινωνικές αντιστάσεις μας σε έναν κατά μέτωπο πόλεμο με το κράτος και το κεφάλαιο.

Δεν μας φοβίζετε.

Γιατί η συνείδησή μας δεν μπαίνει σε κλουβί.

Κάτοικοι Άνω πόλης

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο athens.indymedia.org


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5167 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top