Τέταρτο
29 Προβολές

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera
Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα στην Καμάρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera που εκκενώθηκε από την αστυνομία στα Χανιά. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Κατάληψης Mundo Nuevo: «Ο αγώνας συνεχίζεται με χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό της Rosa Nera σε όλη την Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κατάληψης Mundo Nuevo:

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΡΟΔΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ..ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατασταλτική επίθεση του κράτους ενάντια στις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα εξελίσσεται με μεγάλη ένταση. Λίγες μόνο μέρες μετά την εκκένωση της Κατάληψης Terra Incognita και την εισβολή των μπάτσων στην Κατάληψη Libertatia, όπου συνέλαβαν 12 συντρόφους και συντρόφισσες που πραγματοποιούσαν εργασίες για την ανοικοδόμηση του κτηρίου, η επίθεση ξεδιπλώνεται και ενάντια στην Κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά με την εισβολή και την εκκένωση της από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Μέσα στο κτήριο βρίσκονται και προσαγάγονται 16 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς μνημείου. Το ίδιο πρωινό πλήθος αλληλέγγυων συγκεντρώθηκε έξω από το κτήριο σε αλληλεγγύη με τους συλλειφθέντες/ίσσες και προκειμένου να εμποδίσει τις δυνάμεις καταστολείς και τα συνεργεία να σφραγίσουν το κτήριο. Η στάση των μπάτσων ήταν ιδιαίτερα προκλητική και μάλιστα επιτέθηκαν και απώθησαν βίαια τη συγκέντρωση των αλληλέγγυων.

Εν μέσω έξαρσης της πανδημίας η οποία χρεώνεται αποκλειστικά στις εγκληματικές κρατικές πολιτικές, καθώς η καπιταλιστική ύφεση βαθαίνει ολοένα, εκτινάσσοντας τους δείκτες της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας, οι εξουσιαστές συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους στο χτύπημα των κέντρων της κοινωνικής αντίστασης, στις δομές και τους ανθρώπους τους. Ταυτόχρονα κατά παραγγελία φωτιές ξεσπάνε σε διάφορα σημεία και το περιβάλλον αλλοτριώνεται προς όφελος των κερδών των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων, ενώ οξύνονται οι ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, φέρνοντας όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας πολεμικής εμπλοκής. Πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να στοιβάζονται σε άθλιες αποθήκες «περιττών ανθρώπων», όταν δεν πεθαίνουν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας. Ο εγκλεισμός αυτών των ανθρώπων και η άτυπη συνθήκη lockdown στην οποία βρισκόταν τόσο καιρό, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πυρκαγιά, η οποία οδήγησε στην ολοσχερή καταστροφή του στρατοπέδου της Μόρια αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της κρατικής διαχείρισης. Όλες οι συνισταμένες του σάπιου κόσμου τους αναδεικνύουν την οριστική χρεοκοπία του κρατισμού και του καπιταλισμού.

Ωστόσο, όπως απέτυχαν και οι προηγούμενες κατασταλτικές ενέργειες τους θα αποτύχουν και αυτές οι τωρινές. Η μαχητική απάντηση που δόθηκε στους δρόμους των Χανιών από ένα πλήθος κόσμου που στάθηκε αλληλέγγυος με τη δομή, η ολοκλήρωση της σκεπής του κτηρίου της Libertatia, ενάντια σε όλες τις προσπάθειες καταστολής της και τα 1000 άτομα που διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη χθες ενάντια στην αστυνομοκρατία και σε αλληλεγγύη με την εκκενωμένη Terra Incognita δείχνουν ότι δε βαδίζουμε μόνοι μας στο δρόμο του αγώνα. Ο αγώνας για την υπεράσπιση των καταλήψεων δεν είναι ένας αγώνας στο περιθώριο του κοινωνικού κινήματος αλλά κομμάτι από τον πυρήνα του. Η έντονη και διαρκής παρουσία των αναρχικών αγωνιστών σε όλα τα μέτωπα πάλης, η σύνδεσή τους με τους κοινωνικούς αγώνες, η συμμετοχή της νεολαίας, των φοιτητών και των μαθητών, των νέων εργαζόμενων, των ανθρώπων με αξιοπρέπεια σε αναρίθμητα εγχειρήματα του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα έχουν διαμορφώσει ένα αγωνιστικό υποκείμενο το οποίο διεκδικεί, χωρίς να παρακαλά κανέναν, επιτίθεται χωρίς να μεμψιμοιρεί. Και ως ιδέα δεν καταστέλλεται. Το αναρχικό κίνημα γεννήθηκε μέσα από σχέσεις αμοιβαίας κοινωνικής αλληλοβοήθειας, αναπτύχθηκε και ενέπνευσε με το όπλο της αλληλεγγύης και αυτό παραμένει το ιδανικό και ο προσανατολισμός του για την κοινωνία που οραματίζεται.

Από το κατειλημμένο έδαφος της Mundo Nuevo στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της κατάληψης Rosa Nera και σε όλες τις καταλήψεις και τις δομές του αγώνα που βάλλονται από την καταστολή.

Την Πέμπτη 17/9 στις 18.00 το απόγευμα στην Καμάρα συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera που εκκενώθηκε από την αστυνομία στα Χανιά. Ο αγώνας συνεχίζεται με χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται αλληλέγγυοι στο πλευρό της Rosa Nera σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Κατάληψη Mundo Nuevo


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5728 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top