tetartopress

Θοδωρής Γκόνης – Χρίστος Θεοδώρου: «Δεν ήμουνα ποτέ εδώ»

Θοδωρής Γκόνης – Χρίστος Θεοδώρου: «Δεν ήμουνα ποτέ εδώ»

Θοδωρής Γκόνης – Χρίστος Θεοδώρου: «Δεν ήμουνα ποτέ εδώ»


«Και ναι, το τραγούδι ήταν και είναι πάντοτε εδώ και τώρα και πάντα, πάνω στα γόνατα της ψυχής μας γράφεται» – Θοδωρής Γκόνης

Η Μικρή Άρκτος παρουσιάζει τη δισκογραφική έκδοση ενός νέου σημαντικού κύκλου τραγουδιών με τίτλο «Δεν ήμουνα ποτέ εδώ», σε στίχους Θοδωρή Γκόνη και μουσική Χρίστου Θεοδώρου.

Οι δύο δημιουργοί εργάστηκαν  στο διάστημα της πανδημίας και του πολύμηνου εγκλεισμού εντατικά και η συνυπογραφή των καινούργιων τραγουδιών τους, αποτελεί την πρώτη μεταξύ τους συνεργασία.  Το αποτέλεσμα της εργασίας τους ωστόσο, αυτό που καταθέτουν σήμερα, αποτελεί απόδειξη πως παρόλη την κρίση και τις αδυναμίες που αυτή γεννά, το ελληνικό τραγούδι, μπορεί και διαθέτει και δύναμη και ευαισθησία και μπορεί να συνεχίζει, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως τέχνη,  να εκφράζει το κοινό αίσθημα.

Γιατί αυτά τα  τραγούδια που εκφράζουν με αμεσότητα  την αγωνία, την χαρά και την πολυπλοκότητα του σήμερα όντας ευθύβολα και στην κοινωνική στόχευση τους και στην ευαισθησία που περιέχουν.

Ο  εξαιρετικός –παρότι νέος- Πάρις Κιμιωνής, φέρει και το κυρίως ερμηνευτικό βάρος των νέων τραγουδιών στο cd. Τραγουδά τα επτά από τα δέκα τραγούδια του δίσκου, με αίσθημα, χρώματα και γνώση. Η σημαντική Χριστίνα Μαξούρη συμμετέχει ερμηνευτικά σε τρία από τα τραγούδια του κύκλου, φωτίζοντας με την αισθαντικότητά και τη δύναμη της ερμηνείας της, το λόγο γέννησης αυτών των τραγουδιών.

 

Ο Θοδωρής Γκόνης σημειώνει:

 

«Τα τραγούδια, τα λόγια για τα τραγούδια αυτά, όπως και ό,τι άλλο προσπαθώ να γράψω, γράφτηκαν στον δρόμο, είναι του δρόμου, αυτός μου τα σιγοψιθυρίζει, μου τα υπαγορεύει και εγώ σαν γραμματέας του τα σημειώνω. Βέβαια έχω το προνόμιο να υπάρχω κι εγώ κάπου εκεί σε μίαν άκρη των ιστοριών που ακούω κι αυτό είναι που με κάνει να «γυρνώ» τις ιστορίες αυτές σε στίχους και τραγούδια.

Έτσι μόνος, άεργος και περιπατητής, σαν τον άνθρωπο που δεν έχει να κάνει και τίποτα το σοβαρό, περπατώ, εκτελώντας χρέη τοπιογράφου, ξεναγού και ιστορικού, γυρνώντας από σοκάκι σε σοκάκι, από πλατεία σε πλατεία, πολυσύχναστους δρόμους, από την αγορά ως τις ερημιές της επαρχίας ή της μεγάλης πόλης, χαζεύοντας, ακούγοντας, κλέβοντας λόγια και ιστορίες. Τί άλλο χρειάζεται κανείς για να γράψει τραγούδια; Δεν ξέρω.»


Συντελεστές

 

Στίχοι: Θοδωρής Γκόνης

Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου

Ερμηνεύουν: Πάρις Κιμιωνής, Χριστίνα Μαξούρη

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Κυκλοφορία: Δεκέμβριος 2022

Διεύθυνση παραγωγής: Παρασκευάς Καρασούλος

Συντονισμός παραγωγής: Παρασκευή Γερολυμάτου

Παραγωγή: Μικρή Άρκτος, 2022

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη,

Οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Πουλή που κοσμούν το άλμπουμ παραχωρήθηκαν από τον ίδιο ειδικά για την έκδοση, ενώ το σχεδιασμό της υπογράφει ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
2. ΕΜΑΔΔ

Νεκρός χρυσαετός στα Βαρδούσια Όρη

Περιστατικό με νεκρό χρυσαετό στα Βόρεια Βαρδούσια ερεύνησε η ειδική μονάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων του ΟΦΥΠΕΚΑ τη Δευτέρα του Πάσχα ...
Optimist U13 2024

Συμμετοχή και διακρίσεις του Ι.Ο.Π. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Optimist U13 στην Πάρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με τη συμμετοχή των μικρών αθλητών του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου, το ...
Δυτικό Μέτωπο: Στα «σκαριά» νέα γιγαντιαία επέκταση της χωματερής στη Φυλή

Δυτικό Μέτωπο: Στα «σκαριά» νέα γιγαντιαία επέκταση της χωματερής στη Φυλή

Ενημερωτική ανακοίνωση του Δυτικού Μετώπου σχετικά με τις  εξελίξεις  στον τομέα της διαχείρισης  των απορριμμάτων  στην περιφέρεια Αττικής. Το Δυτικό Μέτωπο ...
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Διαδικασία επιλογής της νέας Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, η διαδικασία υποβολής φακέλων για τη Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Κατατέθηκαν 17 φάκελοι από ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13902 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top