Τέταρτο

Thom Pain (βασισμένο στο τίποτα) για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη


Ανεβαίνει στο Θέατρο Τ για μια και μόνο παράσταση στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, ο εμβληματικός μονόλογος του Will Eno «Thom Pain (βασισμένο στο τίποτα)» σε σκηνοθεσία Φοίβου Σαμαρτζή. Το έργο, φιναλίστ για βραβείο Pulitzer 2005, που συγκινεί, συναρπάζει και ταυτόχρονα προκαλεί το κοινό. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Soho Theatre πριν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στο Broadway.

Στη New York Times ο θεατρικός κριτικός, Charles Isherwood, έγραψε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει θεατρικό είδος που να είναι υπαρξιακό stand up comedy; Αν όχι, ο Will Eno μόλις το εφηύρε. Πρόκειται για μια από αυτές τις αξέχαστες θεατρικές βραδιές, που σ’ αφήνουν με κομμένη την ανάσα από την έκσταση και την ευαισθησία στα σκοτεινά και τα υπέροχα μυστήρια της ζωής, με δάκρυα στα μάτια. Και φυσικά με γέλιο».

Ο Thom Pain απρόβλεπτος, ανατρεπτικός, σαρκαστικός αλλά και ευαίσθητος  φιλοσοφεί, ψυχαναλύει, σχολιάζει και δοκιμάζει τις αντοχές σου. «Φοβάσαι να βρίσκεσαι face to face  με ένα τόσο μοντέρνο μυαλό;».

Συντελεστές

Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Φοίβος Σαμαρτζής
Πρωτότυπη Μουσική : Νείλος Καραγιάννης
Σύμβουλος μετάφρασης : Άννα-Μαρία Μαυρογεώργη
Σκηνικά – Κοστούμια : Έρη Μάτζιου
Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία Πανώτη
Σκηνοθεσία trailer : Φοίβος Σαμαρτζής
Διεύθυνση φωτογραφίας trailer : Νίκος Δαλέζιος

Στον ομώνυμο ρόλο ο Χρήστος Δεσπότης

Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης:  70 λεπτά

Παράσταση: 30 Ιουνίου 2022

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 21:00

Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό), 8  ευρώ ατέλειες/ανεργίας

Ηλεκτρονική προπώληση: viva.gr

Θέατρο T, Αλ. Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη | Οδηγίες Πρόσβασης στο Google Maps  | Τηλ.: 2310854333  | theatrot.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 10169 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top