Τέταρτο
Δεν υπάρχουν σχόλια 294 Προβολές

Τι σημαίνει έρωτας; Αυτές οι μικρές αμήχανες στιγμές…

sky-3680117_1280Βάζω τον εαυτό μου σε θέση μαθητή, δεύτερη ώρα, γλώσσα. Η καθηγήτρια σηκώνεται στον πίνακα, παίρνει τη λευκή κιμωλία και γράφει με τεράστια γράμματα: «Τι σημαίνει έρωτας;» και συνεχίζει λέγοντας: Γράψτε ένα μικρό κείμενο με την άποψη σας για το παραπάνω θέμα.

Στην προκειμένη περίπτωση, γράφω ως ενήλικος, σκεπτόμενος σαν παιδί.


——-

Αυτές οι μικρές αμήχανες στιγμές…

Έρωτας σημαίνει να σ’ αρέσουν όλα, η ανεξήγητη οικειότητα, ο τρόπος που κάθεται, η χροιά της φωνής της, η στιγμή που πιάνει την κούπα του καφέ, ενώ της μιλάς και σου δίνει όλη την προσοχή του κόσμου, το στυλ που βγάζει τα γυαλιά ηλίου για να σε παρατηρήσει μ’ αυτά τα μάτια που λάμπουν, η ώρα που και οι δύο ξέρετε πως πρέπει να φύγετε γιατί είναι αργά, αλλά κανείς δεν θα χαλάσει τη στιγμή αυτή, θέλετε λίγο ακόμα, λίγη συμπαντική έλξη παραπάνω, να μην τελειώσει έτσι εύκολα αυτό το απόγευμα.

Έρωτας σημαίνει να γυρίζεις σπίτι μετά το κεραυνοβόλο χτύπημα και να μην μπορείς να κοιμηθείς, να κοιτάς το ταβάνι περιμένοντας την επόμενη συνάντηση, γιατί χωρίς το χαμόγελό της δεν μπορεί να ξημερώσει. Ανούσιες οι μέρες αν δεν τη συναντήσεις. Όλα είναι εκείνη, τη βλέπεις παντού στο δρόμο, όσες έχουν ίδιο σωματότυπο και μαλλιά, νομίζεις πως είναι εκείνη και ταράζεσαι, φτερουγίζουν όλα μέσα σου μόνο στην ιδέα πως μπορεί να πέρασε μόλις από μπροστά σου.

Είναι μαγικό αυτό που συμβαίνει όταν νιώθεις τέτοια έλξη για έναν άνθρωπο, σου αλλάζει η ζωή ολόκληρη, η ρουτίνα δίνει τη θέση της σ’ ένα ανεξήγητο παραμύθι, όπου ανεξάρτητα της διάρκειάς του, κατάφερε να σου θυμίσει με τον γλυκύτερο τρόπο, πως μπορείς αιωνίως να παραμένεις παιδί.


Στην ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η υπερταχεία της σκέψης
Η υπερταχεία της σκέψης
Αυτά τα μάτια
Αυτά τα μάτια
Κομμωτήριον «Ραλού»
Κομμωτήριον «Ραλού»
Γλιστρώντας προς το φως
Γλιστρώντας προς το φως
Λίγη νύχτα ακόμη
Λίγη νύχτα ακόμη
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 64 Άρθρα

Αλέξανδρος Παύλου, τριανταπεντάρης σχεδόν, κάτοικος Αθηνών, πολλά κακά σ’ αυτή την Πόλη, αλλά όπως κάθε τι κακό έτσι κι αυτή θα βρει ένα κόλπο για να σε κρατήσει δίπλα της εξαρτημένο. Στη δική μου περίπτωση το «κόλπο» λέγεται τέχνη. Θέατρο και μουσική είναι στην κορυφή της πνευματικής μου πυραμίδας κι η Αθήνα τα προσφέρει απλόχερα. | [email protected]

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top

menu