Τέταρτο

Την παράταση του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ,  ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης


Την παράταση του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ,  ζητά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας έχουμε απευθύνει στο παρελθόν μία σειρά επιστολές, καθώς επίσης σας έχουμε διαβιβάσει την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, σχετικά με το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και ειδικά για το ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος.

Επανερχόμαστε ακόμα μία φορά και αιτούμαστε την παράταση του τρέχοντος προγράμματος έως το τέλος του χρόνου. Θεωρούμε ότι η εν λόγω ενέργεια είναι αναγκαία, καθώς στο Δήμο μας –όπως και στους άλλους Δήμους της χώρας-, έχουν προκύψει αυξημένες ανάγκες σε όλες τις Υπηρεσίες, λόγω της έκτακτης κατάστασης της πανδημίας του covid-19. Ο ρόλος των συμβασιούχων εργαζόμενων είναι αυτή τη στιγμή καταλυτικός και η ενδεχόμενη απώλειά τους, θα προκαλέσει σοβαρή δυσλειτουργία.

Πέραν αυτού, με το πέρας του προγράμματος, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δικαιούνται ανεξαιρέτως, πρόσβαση στην επιδότηση ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα, ο μισθός τους πρέπει να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα και όχι στα κατώτατα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα».

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top