Τέταρτο
36 Προβολές

Τήνος: Ο αγώνας δεν σταματά και θα συνεχιστεί έως ότου αποσυρθούν όλα τα καταστροφικά σχέδια «επένδυσης»


Advertisement


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η  Συλλογικότητα  Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών, την Κυριακή 17/01/2020 κάτοικοι του νησιού κλήθηκαν από το αστυνομικό τμήμα για να τους επιδοθούν κλήσεις για  δικαστήριο σχετικά με γεγονότα που συνέβησαν στις 20 Μαΐου 2020. Να θυμίσουμε πως εκείνη την ημέρα το νησί είχε γεμίσει με δυνάμεις καταστολής για να συνδράμουν στην ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης ανεμογεννητριών και κάτοικοι του νησιού που δήλωναν την εναντίωσή τους στο «βιασμό» του τόπου τους, δέχτηκαν βίαιη καταστολή.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Ο αγώνας μας δεν σταματά και θα συνεχιστεί έως ότου αποσυρθούν όλα τα καταστροφικά σχέδια  “επένδυσης”, που στόχο έχουν να ρημάξουν τη φύση και να υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας».

Advertisement

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ορίστηκε η 1 Μαρτίου 2021 δικάσιμος στη Σύρο, για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στο νησί στις 20 Μαΐου 2020. Συμπολίτες μας κατηγορούνται για απείθεια από κοινού και παράνομη βία από κοινού.

Ας θυμηθούμε τι ακριβώς συνέβη την ημέρα αυτή.

(20 Μαΐου 2020) Το νησί γεμίζει με δυνάμεις καταστολής που έφτασαν από τα γύρω νησιά για να συνδράμουν στην ολοκλήρωση των εργασιών του επενδυτή. Διακόπτεται η κυκλοφορία και οι δρόμοι κλείνουν με μπλόκα των αστυνομικών αρχών, ενώ επιτρέπεται μόνο η διέλευση των φορτηγών των μπετονιέρων ώστε να γίνει η σκυροδέτηση.

Advertisement

Οι Τηνιακοί βρέθηκαν για άλλη μία φορά στο σημείο προκειμένου να δηλώσουν ειρηνικά την εναντίωσή τους στο βιασμό του τόπου τους. Εκεί οι κάτοικοι δέχτηκαν τη βία των αστυνομικών δυνάμεων που υπερασπίζονταν τα ξένα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία αντιτίθενται στη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Δεν δίστασαν να χτυπήσουν και να τραυματίσουν συμπατριώτες μας και δεν δίστασαν να προβούν σε συλλήψεις 9 συμπολιτών μας. Σκηνές μαρτυρικές έζησαν όσοι βρέθηκαν στο σημείο μιας και οι αστυνομικές δυνάμεις ασκούν απρόσκοπτα τη βία σε ντόπιους πολίτες που κύριο μέλημά τους είναι η διάσωση του τόπου τους.

Από τα επεισόδια εκείνης της ημέρας έως σήμερα ο επενδυτής έχει φέρει τις ανεμογεννήτριες στο νησί και τις έχει αποθηκεύσει σε ένα χωράφι. Τα τμήματα ανεμογεννητριών ξεφορτώθηκαν νύχτα, με πλοίο «φάντασμα» με κλειστό το σύστημα εντοπισμού, τα φορτηγά ξεκίνησαν νωρίτερα την διέλευση από ότι έγραφε η άδεια που δόθηκε από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και τοποθετήθηκαν σε χώρο που δεν επιτρέπεται. Παρά τις καταγγελίες που έγιναν όλα μέχρι στιγμής έχουν λειτουργήσει επικουρικά για την εταιρεία εγκατάστασης.

Σήμερα Κυριακή 17/01/2020 συμπολίτες μας καλούνται από το ΑΤ του νησιού να παραλάβουν «χαρτάκια» για δικαστήριο.

Απομένει η τελευταία «πράξη» του έργου, ο επίλογος όπου η εταιρεία εγκατάστασης για να ολοκληρώσει τις εργασίες της θα μεταφέρει τις ανεμογεννήτριες από το χωράφι που βρίσκονται τώρα, έως τη θέση Πράσσα. Άδεια διέλευσης μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί. Οι ανεμογεννήτριες βρίσκονται σε σφραγισμένο από την πολεοδομία οικόπεδο.

Μέχρι τότε απομένει να δούμε αν τελικά η «δικαιοσύνη» είναι μονόπλευρη και σέρνει στα δικαστήρια ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ενώ οι πραγματικά υπεύθυνοι συνεχίζουν όλες τις «νόμιμες» ενέργειές τους.

Ο αγώνας μας δεν σταματά και θα συνεχιστεί έως ότου αποσυρθούν όλα τα καταστροφικά σχέδια «επένδυσης», που στόχο έχουν να ρημάξουν τη φύση και να υποβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής μας.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6771 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top