Τέταρτο

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η πεζοπορία στον Αράκυνθο την Κυριακή 13 Ιουνίου


Την Κυριακή 13 Ιουνίου, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκε η πεζοπορία στον Αράκυνθο που διοργάνωσαν από κοινού το Messolonghi by Locals, ο Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου και η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου.

Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία των Ελληνικών και από εκεί οι πεζοπόροι κάλυψαν συνολική απόσταση 7.900 μέτρων σε μια εύκολη διαδρομή στα μονοπάτια του Αρακύνθου.

Η εναλλαγή των χρωμάτων στο φυσικό περιβάλλον και η βιοποικιλότητα που συνάντησαν στη διαδρομή αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την τυχόν εγκατάσταση βιομηχανικού αιολικού πάρκου στην περιοχή.

Η αυξημένη συμμετοχή του κόσμου στην πεζοπορία -περισσότεροι από 40 πεζοπόροι από Αιτωλικό, Ναύπακτο, Αγρίνιο, Πάτρα και Μεσολόγγι- μας κάνει αισιόδοξους καθώς οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος που ζούμε.

Οι πεζοπόροι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά, με την υπόσχεση να είναι παρόντες στην προστασία της περιοχής μας. Ακολούθησε και εσύ τους ντόπιους, ζήσε την εμπειρία, δράσε τώρα, δράσε τοπικά.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top