tetartopress

Το Δίκτυο Βοιωτών καλεί στην πανελλαδική κινητοποίηση, στις 26 Ιουνίου


Η δυναμική παμβοιωτική κινητοποίηση της 5ης Ιούνη στη Λιβαδειά -η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση μετά την καραντίνα- κατέδειξε την αποφασιστικότητα των πολιτών να υπερασπίσουν τους τόπους τους από την ενεργειακή «φρενίτιδα» αναφέρει στο  κάλεσμά του το Δίκτυο Βοιωτών. Που καλεί στην πανελλαδική κινητοποίηση το Σάββατο 26 Ιούνη 2021 στην Αθήνα, στις 19:00 στο Μοναστηράκι, μαζί με πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, στην κινητοποίηση που καλεί το Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δυναμική παμβοιωτική κινητοποίηση της 5ης Ιούνη στη Λιβαδειά, η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση μετά την καραντίνα, κατέδειξε την αποφασιστικότητα των πολιτών να υπερασπίσουν τους τόπους τους από την ενεργειακή φρενίτιδα.

Ο καταιγισμός ενεργειακών εγκαταστάσεων κάθε είδους, ένα πρόβλημα που ήδη επιβαρύνει υπέρμετρα τη Βοιωτία, εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Δημόσιες δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις καταλαμβάνονται από ιδιωτικές ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, μικρά και μεγάλα ποτάμια από υδροηλεκτρικά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και τα ιδιωτικά εργοστάσια με φυσικό αέριο προκειμένου να εξισορροπήσουν την αστάθεια στην παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ. Η μετατροπή της ενέργειας σε εμπόρευμα έχει εκτινάξει την κερδοσκοπική ασυδοσία με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση της τιμής του ρεύματος, την κατασπατάληση της ενέργειας, την υποβάθμιση των τοπικών δραστηριοτήτων, την περιβαλλοντική καταστροφή.

Οι εξελίξεις αυτές υπηρετήθηκαν και συνεχίζουν να υπηρετούνται από κρατικές πολιτικές και ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις στην υπηρεσία της βιομηχανίας της ενέργειας. Δήμοι και Περιφέρειες, έκαναν την προηγούμενη περίοδο τους αβανταδόρους των εταιρειών. Περιορίστηκαν σε θετικές  γνωμοδοτήσεις, αναμασώντας καραμέλες περί πράσινης ανάπτυξης και κλιματικής αλλαγής και επαναλαμβάνοντας πανομοιότυπους ισχυρισμούς ιδιωτικών μελετών. Σήμερα, ο αναβρασμός στις τοπικές κοινωνίες, έχει αναγκάσει τους περισσότερους τοπικούς πολιτευτές και παράγοντες να αλλάξουν -τουλάχιστον φραστικά- τη στάση τους. Δεν αρκεί. Χρειάζεται πανελλαδική κλιμάκωση των αντιδράσεων, ώστε να φρενάρουμε την εξέλιξη αυτών των εφιαλτικών σχεδίων, που απειλούν το παρόν και το μέλλον των περιοχών μας.

Το Σάββατο 26 Ιούνη 2021 συναντιόμαστε στην Αθήνα, στις 19:00 στο Μοναστηράκι, μαζί με πολίτες από διάφορες περιοχές της χώρας, στην κινητοποίηση που καλεί το Πανελλαδικό Δίκτυο συλλογικοτήτων για την ενέργεια.

Λέμε Όχι στην Ενεργειακή «Λαίλαπα» και στην Εμπορευματοποίηση της Ενέργειας
Καλούμε όλους τους Βοιωτούς και ιδιαίτερα αυτούς που κατοικούν στην Αθήνα να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Δίκτυο Βοιωτών Κόντρα στον Ενεργειακό Παροξυσμό
viotia-sos.blogspot.com[email protected]
f/b: Δίκτυο Βοιωτών

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ένας νεοτερικός Άμλετ σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

«Το πνεύμα του πατέρα μου με πανοπλία! Κάτι δεν πάει καλά! ...Ας είχε έρθει η νύχτα! Όμως, ψυχή μου, ησύχασε ...
«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

«Άμλετ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Τον «Άμλετ», το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη υποδέχεται στις 9.30 τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ...
«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα - Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

«Βασιλιάδες του κόσμου» της Λάουρα Μόρα – Απόκοσμη, συναρπαστική απεικόνιση του κοινωνικού πλαισίου της Κολομβίας

"Βασιλιάδες του κόσμου" ("Los reyes del mundo" / "Kings of the world"). Σκηνοθεσία: Λάουρα Μόρα. Πρωταγωνιστούν: Κάρλος Αντρές Καστανέδα, Ντάβιντσον Αντρές Φλόρες, ...
«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ - Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

«Λυκόφως» του Γκιόργκι Φεχέρ – Ένα ξεχασμένο αριστούργημα υπαρξιακού τρόμου

"Λυκόφως" ("Szürkület" / "Twilight"). Σκηνοθεσία Γκιόργκι Φεχέρ. Πρωταγωνιστούν Πέτερ Χάουμαν, Γιάνος Ντέρζι. Ουγγαρία, 1990. (Διαθέσιμη στο cinobo). "Κύριε... αυτό που ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13964 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top