Τέταρτο

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη συμμετοχή της Δραματικής Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβους υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ) και Ροΐτικα. Μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, τα παιδιά των κατασκηνώσεων έρχονται σε επαφή με τη θεατρική τέχνη και γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο. Με όχημα τη φαντασία τους εκφράζονται σωματικά, επικοινωνούν με το περιβάλλον, αλληλεπιδρούν με τους γύρω και οξύνουν την κριτική τους σκέψη. Ο πολιτισμός και η τέχνη του θεάτρου φωτίζουν καλύτερα τα ζητήματα της ζωής και βγάζουν τους νέους από τα καθημερινά αδιέξοδα, προωθώντας αξίες και πρότυπα.

Αναλυτικά το πλάνο δράσεων:

Ομάδες Σπουδαστών:

Α’  Ομάδα – Γ’  Έτος  (Παρασκευή 9/7/21 11:00-13:00  Ροΐτικα): Δανάη Καραβαγγέλη, Λαμπρινή Μίγγου, Βιολέτα Σταύρακα, Χρυσούλα Φουρκιώτη. Τίτλος: Θεατροπαιχνίδια σε σχέση με τη Σωματικότητα και την Εγρήγορση.

Β’ Ομάδα – Β’ Έτος  (Τετάρτη 21/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων): Μαριαλένα Σκαρώνη, Καλύδημη Μούρτζη, Κοσμάτου Βιργινία. Τίτλος: Διαφορετικότητα και Θέατρο.

– Γ’ Ομάδα – Β’ Έτος  (Πέμπτη 29/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων): Θάνος Τριανταφύλλου, Κατερίνα Παπανδρέου, Αλίκη Χριστοδουλοπούλου. Τίτλος: Μουσικοθεατρικό Παιχνίδι.

Καθηγητές:

Όλγα Σπυράκη – χορός/κίνηση (Τρίτη 6/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων). Τίτλος: Χορεύοντας τις λέξεις (τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα αγαπημένο τους στίχο από ένα ποίημα).

Περικλής Μουστάκης – Υπεύθυνος Δραματικής Σχολής (Πέμπτη 29/7/21 11:00-13:00  Ροΐτικα). Τίτλος: Παίζω, μιμούμαι, μαθαίνω πως να μαθαίνω…

Γιώργος Ζαμπουλάκης – υποκριτική/αυτοσχεδιασμός (Παρασκευή 30/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων) Τίτλος: Ιστορίες με ζώα.

Νίκος Γιαλελής – υποκριτική/αυτοσχεδιασμός (Πέμπτη 5/8/21 10:00-12:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων). Τίτλος: Παίζοντας με τα αντανακλαστικά της ομάδας

Γιούλη Δούβου – Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβους ΔΗΠΕΘΕ (καθημερινά).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 7669 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

  

ΤΟ «ΤΕΤΑΡΤΟ» ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

 

Back to Top