Τέταρτο

120 Προβολές

Το «Δυτικό Μέτωπο» παρουσιάζει τις θέσεις του για τη διαχείριση των απορριμμάτων της ΑττικήςΠόσο πιθανή είναι η κρίση των σκουπιδιών; Είναι μια λύση προσωρινή ή μόνιμη οι νέοι  ΧΥΤΑ στη Φυλή; Γιατί και πάλι στα Δυτικά η χωματερή; Μπορεί να κλείσει τώρα η εγκατάσταση της  Φυλής; Πρέπει να κλείσει το ΕΜΑΚ; Μήπως η καύση  θα μας σώσει; Χρειαζόμαστε νέους χώρους ταφής; Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο;

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 19:00, στο Δημαρχείο Ιλίου, ο Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας «Δυτικό Μέτωπο» απαντά στα ερωτήματα αυτά και παρουσιάζει τις θέσεις του για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Η πρόσκληση του «Δυτικού Μετώπου» στην εκδήλωση αναφέρει:

Η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή, καθώς έχει δρομολογηθεί η συνέχιση της λειτουργίας της εγκατάστασης της Φυλής για, τουλάχιστον, δέκα χρόνια ακόμη.

Όταν το «Δυτικό Μέτωπο», από το 2016, προειδοποιούσε για την επερχόμενη κρίση στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, οι περισσότεροι αδιαφορούσαν και σιωπούσαν. Άλλοι από άγνοια και έλλειψη ενδιαφέροντος και άλλοι επειδή προσδοκούσαν οφέλη (πολιτικά και οικονομικά) από τη γιγάντωση της κρίσης. Σήμερα, όλοι μιλούν γι’ αυτήν. Μόνο που τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο δύσκολα, αφού:

– Τα χρονικά περιθώρια -για αναστροφή πορείας- έχουν στενέψει ασφυκτικά.

– Το πολιτικό περιβάλλον, σε εθνικό επίπεδο και στο επίπεδο της περιφέρειας, δεν ευνοεί λύσεις σε φιλοπεριβαλλοντική κατεύθυνση και σε όφελος της κοινωνίας.

– Υπάρχει ισχυρή επιχειρηματική πίεση για την υιοθέτηση πολιτικών και πρακτικών, που θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα, με προμετωπίδα την πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων και την εισαγωγή της καύσης, σαν βασικής μεθόδου.

Ακριβώς αυτή τη στιγμή και σε πείσμα όσων προσπαθούν να ξαναπαίξουν το χαρτί της Φυλής, σαν προσωρινής ή μεταβατικής λύσης, το «Δυτικό Μέτωπο» παρουσιάζει τις θέσεις του για:

– το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής και

– την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής

την Τρίτη 12.11.2019, στις 19:00, στο Δημαρχείο Ιλίου (Κάλχου 48-50)

«Δυτικό Μέτωπο». Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com[email protected] – f/b: Δυτικό Μέτωπο


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5375 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top