Τέταρτο

454 Προβολές

Το αίμα πουλάει… αριστερά και δεξιά;

syntakton2


Η Εφημερίδα των Συντακτών δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε έτσι όπως βλέπετε τη φωτογραφία, στο πρωτοσέλιδό της. Η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του Ζακ έγινε από εμάς.


Κάποιος επέλεξε αυτή την εικόνα ανάμεσα σε τόσες άλλες για το σημερινό σας πρωτοσέλιδο. Κάποιος άλλος την ενέκρινε. Κάποιος τρίτος ίσως να σκέφτηκε πως ταιριάζει απόλυτα με τη λέξη ανθρωποκτονία. Ίσως σε όλους να πέρασε από το μυαλό να θολώσετε -από σεβασμό- το πρόσωπο του Ζακ και τελικά να το απορρίψατε. Ίσως πάλι να μην το σκέφτηκε και κανένας σας. Μια ερώτηση μόνο. Όταν είδατε αυτή τη φωτογραφία, με όλη τη σκληρότητα και το αίμα κάτω από την επωνυμία σας «Η Εφημερίδα των Συντακτών», δεν ντράπηκε κανένας σας; Γιατί πιστέψτε μας, εμείς σαν αναγνώστες σας ντραπήκαμε.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, σχετικά με μια έρευνα που κάνατε για τη σχέση σας με τους αναγνώστες σας είχατε γράψει:

«Από την έρευνα προκύπτει μια σύμπτωση της εικόνας που έχουν οι αναγνώστες μας για την πολιτική ταυτότητα της “Εφ.Συν.” με τη θέση που διαλέγουν οι ίδιοι να τοποθετήσουν τον εαυτό τους σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Σε μια κλίμακα 0-10 όπου το 0 αντιστοιχεί στην Αριστερά και το 10 στη Δεξιά, οι αναγνώστες μας τοποθετούν την εφημερίδα μεταξύ του 2 και του 3 και στο ίδιο ακριβώς σημείο (2 με 3) τοποθετούν κατά μέσο όρο τον εαυτό τους». [Νικόλας Βουλέλης – Οι αναγνώστες μας και η «Εφημερίδα των Συντακτών»]

Αν πιστεύεις πως το αίμα «πουλάει» τόσο δεξιά όσο και αριστερά, τότε ή δεν ξέρεις τίποτα για τους αναγνώστες σου ή έχεις βγει και ψάχνεις να βρεις καινούργιους στα απόνερα του Πρώτου Θέματος. Ότι και αν ισχύει από τα δύο, μια συγνώμη δεν έβλαψε κανέναν.

* Μην μας αναγκάζετε να θολώνουμε πρωτοσέλιδα και φωτογραφίες από ντροπή. Κάντε το εσείς, εξ αρχής, από σεβασμό.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

RELATED ARTICLES

Back to Top