Τέταρτο

16 Προβολές

Το εργοστάσιο του Άντυ Γουόρχολ έρχεται σπίτι σουΑφού για κάποιες Κυριακές δεν θα πάμε στο εικαστικό εργαστήρι «Στον Πύργο του Εργοστασίου», το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου φέρνει το Εργοστάσιο σπίτι σου – όχι όμως το εργοστάσιο φωταερίου της Τεχνόπολης αλλά ένα άλλο, πιο μακρινό και πιο… ποπ! Πάμε να γνωρίσουμε την ποπ αρτ, τον Άντυ Γουόρχολ και το Εργοστάσιό του, μέσα από απίθανα εικαστικά παιχνίδια.

Ο Άντυ Γουόρχολ γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια το 1928. Είναι ένας από τους πιο εκκεντρικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών, ο οποίος άφησε το στίγμα του ανεξίτηλο στη διεθνή τέχνη. Υπήρξε ζωγράφος, γλύπτης, κινηματογραφιστής και συλλέκτης.

Συνδέεται με το κίνημα της ποπ αρτ (pop art) – προέρχεται από τη λέξη popular που θα πει δημοφιλής και είναι ένα είδος λαϊκής τέχνης με ανάλαφρη και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Το 1963, ο εξοπλισμός για τις μεταξοτυπίες ήταν τόσο πολύς που ο Γουόρχολ μετέφερε το εργαστήριό του σ’ ένα παλιό εργοστάσιο (the Factory) και κάπως έτσι δημιούργησε ένα Εργοστάσιο παραγωγής έργων τέχνης.

Έχει ιδιαίτερη προτίμηση στις… μπανάνες και τις σούπες και κάποτε είχε πει: «Στο μέλλον όλοι θα γίνουμε διάσημοι για 15 λεπτά». Δεν νομίζεις, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον μοναδικό καλλιτέχνη και την ξεχωριστή τέχνη του;

Για να εκτυπώσεις τις κάρτες, πάτα Εδώ.

Για να επεξεργαστείς τις κάρτες στον υπολογιστή σου, μέσα από το πρόγραμμα της Ζωγραφικής (Paint) πάτα:

Andy Warhol_1

Andy Warhol_2

Andy Warhol_3

Andy Warhol_4


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5198 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top