tetartopress

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλευρό των συλληφθέντων ιρανών σκηνοθετών


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη σύλληψη από τις ιρανικές Αρχές των ιρανών σκηνοθετών Τζαφάρ Παναχί, Μοχάμαντ Ρασούλοφ και Μοσταφά Αλεχμάντ και ζητά την άμεση απελευθέρωσή τους.

Όπως αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του:

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ήταν από τα πρώτα που ανέδειξαν παγκοσμίως το ιρανικό σινεμά ωστόσο ανησυχεί βαθύτατα για τις διώξεις, τη λογοκρισία και τον περιορισμό της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η σύλληψη των τριών ιρανών σκηνοθετών συνιστά ευθεία επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ελευθερία της έκφρασης. Είναι η πιο πρόσφατη, σε μία σειρά προσπαθειών φίμωσης των καλλιτεχνών του Ιράν, που τον Μάιο οδήγησε στη σύλληψη των τεσσάρων ιρανών ντοκιμαντεριστριών Φιρουζέ Χοζροβανί, Μίνα Κεσαβάρζ, Σιλάν Σααντί, Παρίσ αΑνβαρίκαι της φωτορεπόρτερ Ραϊανέχ Ταραβατί.

Είμαστε στο πλευρό τους.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13411 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top