tetartopress

Το Μέγαρο ακούει και παρουσιάζει: Μια συναυλία με τα σχήματα που διακρίθηκαν στις ακροάσεις του Μεγάρου


Το φωνητικό σύνολο Choir on the Stairs, το κιθαριστικό κουαρτέτο Guitar 4-tune, η νεανική ορχήστρα Music Virus και το συγκρότημα Of Embla είναι τέσσερα σχήματα που ξεχώρισαν στις εκατό και πλέον ακροάσεις του θεσμού Ανοιχτές Πλατφόρμες, μιας πρωτοβουλίας του Μεγάρου. Τα σχήματα αυτά εμφανίζονται στο Μέγαρο στις 15 Ιανουαρίου, καλύπτοντας ένα πολύχρωμο και ευρύ φάσμα.

Choir on the Stairs

Είναι ένα πολυφωνικό σύνολο που δημιουργήθηκε το 2016 και αποτελείται από τέσσερις χορωδούς που ενδιαφέρονται έντονα για την παράδοση των λαών του κόσμου και στοχεύουν στην ανάδειξή της μέσω της μουσικής. Το σύνολο δημιουργήθηκε στα σκαλιά του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, όπου φοιτούσαν τα μέλη του σχήματος, απ’ όπου και πήρε το όνομά του, λόγω της καλής ακουστικής που υπήρχε εκεί. Στη συνέχεια το Choir On The Stairs έγινε περισσότερο γνωστό μέσω της πλατφόρμας του YouTube. Απαρτίζεται από τους: Natasha Kay (σοπράνο), Μαριάννα Κατσικάκη (άλτο), Κυριάκος Μπαρτζιώκας (τενόρος) και Βασίλης Κουτής (μπάσος).

Guitar 4-tune

Κιθαριστικό κουαρτέτο που ιδρύθηκε το 2011. Τα μέλη του είναι ο Ανδρέας Μαδημένος, ο Γιάννης Σοφός, ο Δημήτρης Κλαυδιανός και ο Τάκης Πατές. Στόχος του είναι η εξερεύνηση του ρεπερτορίου για τέσσερις κιθάρες και η παρουσίαση έργων συνθετών από όλο τον κόσμο αλλά και επιλεγμένων μεταγραφών. Έχει δώσει συναυλίες εντός και εκτός Αθηνών, ενώ έχει λάβει μέρος σε ζωντανές μεταδόσεις του Τρίτου Προγράμματος. Έχει επίσης λάβει μέρος σε γνωστά φεστιβάλ κιθάρας και σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Του έχουν απονεμηθεί  πρώτα βραβεία στον 1ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό του Ομίλου για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών (2013), στο 2ο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας Καρδίτσας (2014) και στο 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου (2016). Τα μέλη του παίζουν με κιθάρες του κατασκευαστή Ανδρέα Μαδημένου.

Of Embla

Το όνομα προέρχεται από τον Ασκ και την Έμπλα της σκανδιναβικής μυθολογίας, τους πρώτους ανθρώπους που περπάτησαν στη Γη. Το όνομα Ασκ παραπέμπει στην ονομασία ενός πολύ κοινού δέντρου, ενώ πιστεύεται πως και η Έμπλα οφείλει το όνομά της σε ένα άλλο δέντρο. Η πιο γνωστή ιστορία λέει ότι ο Ασκ και η Έμπλα δημιουργήθηκαν, ταυτόχρονα και ισότιμα, από δύο κομμάτια ξύλου. Τους δόθηκαν πολλές και ποικίλες ικανότητες από διαφορετικούς θεούς και προήλθαν από την ίδια τη γη. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο στα τέλη του 2013 από την Maiken Sundby (φωνητικά) και τον Nick Athens-Νίκος Αθανάσουλας (γκλόκενσπιλ, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα). Στη συνέχεια, στα μέλη του προστέθηκαν οι Δημήτρης Βαρελτζής (ντραμς), Κάρολος Μπεράχας (ηλεκτρική κιθάρα) και Ηλίας Καμπάνης (μπάσο, πλήκτρα). Το νέο τους άλμπουμ ονομάζεται «Phases» και αναφέρεται στις διαφορετικές φάσεις της ζωής. Πιστεύουν ότι η μουσική είναι κάτι ζωντανό, που δημιουργείται από τον κόσμο και όχι από νούμερα.

Music Virus

Σύνολο σύγχρονου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, που δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2004-2005 από τον καθηγητή Γιάννη Μαλαφή. Σκοπός του είναι να προσεγγίζει ένα ευρύ μουσικό φάσμα (έντεχνη, τζαζ, ποπ και ροκ) και να αναπτύσσει συνεργασίες με άλλα σχολικά σύνολα όπως η τζαζ μπάντα, η ευρωπαϊκή χορωδία κ.ά. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Αρμάος, Οδυσσέας Κολιούσης (κρουστά, τύμπανα), Ειρηλένα Δημητρακοπούλου (ηλεκτρικό μπάσο), Ιωάννα Ματσούκα (πιάνο, συνθεσάιζερ), Άγγελος Δανιάς, Θοδωρής Μπουρίτης, Αντρέας Κουτσομπίνας (κιθάρες), Ματτέο Κολιούσης, Ελένη Δέδε (σαξόφωνα), Σταματία Φουρλεμάδη, Ιωάννα Γανίτη (τρομπέτες), Μυρσίνη Δημοπούλου (τρομπόνι), Ελένη Δέδε (βιολί). Τραγουδούν: Μαριλένα Καραπατάκη, Μαρία Αλαμανή, Σοφία Μπέλλια, Γιώργος Σαββαΐδης.

Πληροφορίες

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022 στις 20:00

Αίθουσα Banquet – Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα | Οδηγίες πρόσβασης μέσω Google map

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ

Προπώληση: webtics.megaron.gr

Οδηγίες προσέλευσης:

Ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων ανά συναλλαγή και ανά εκδήλωση έχει περιοριστεί στα 4 άτομα.
Το κοινό παρακαλείται να προσέρχεται τουλάχιστον μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης και να αποχωρεί βάσει των οδηγιών του προσωπικού του Μεγάρου, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Η είσοδος ατόμων 12 ετών και άνω γίνεται με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο, και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν και εγγράφου – πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας. Ανήλικοι 12 – 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορονοϊό ή αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου. Ανήλικοι 4 – 11 ετών μπορούν να εισέρχονται με δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου.

Το κοινό και οι εργαζόμενοι πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες πριν την είσοδό τους στο χώρο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και μέχρι την έξοδό τους από τους χώρους του Μεγάρου. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των θεατών σε άλλη θέση, καθώς και η μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια της παράστασης, εκτός αν υπάρχει ανάγκη. Οι εκδηλώσεις δεν έχουν διάλειμμα. Το βεστιάριο δεν λειτουργεί.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Λιβανάτες

Εκδικάστηκε στο Εφετείο η υπόθεση ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής Λιβανατών

Ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος Περιοχής Λιβανατών, αναφορικά με την εκδίκαση στο εφετείο για την υπόθεση ...
free palestine

Διεθνής Αμνηστία: Το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει την κατοχή της Παλαιστίνης

Το Ισραήλ πρέπει να τερματίσει τη βάναυση κατοχή της Γάζας και της Δυτικής Όχθης, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, την οποία ...
Εθελοντές στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας

Εθελοντές στο Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας

Το Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας που δραστηριοποιείται στην Αλαγονία, Μεσσηνίας θα δεχτεί 3 εθελοντές οι οποίοι θέλουν να μάθουν τη φιλοσοφία ...
Πρόγραμμα φιλωζωίας στο 52ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Πρόγραμμα φιλωζωίας στο 52ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Ένα διήμερο παρέα με τους μαθητές και των έξι τάξεων του 52ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας στα Κρύα Ιτεών, πέρασαν ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13748 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top