Τέταρτο
110 Προβολές

Το Μεσολόγγι γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών


Advertisement


Το Messolonghi by Locals σε συνεργασία με το Μουσείο Άλατος και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, ώρες 11:00-13:00, να συμμετάσχετε στην Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών. Η φετινή γιορτή στέλνει το μήνυμα: “Τα πουλιά συνδέουν τον κόσμο μας”.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση εορτασμού της ημέρας “τα πουλιά βρίσκονται παντού: σε πόλεις και στην ύπαιθρο, σε πάρκα και αυλές, σε δάση και βουνά, σε υγρότοπους και κατά μήκος των ακτών. Συνδέουν όλους αυτούς τους βιοτόπους αλλά συνδέουν και εμάς με τον πλανήτη, το περιβάλλον, την άγρια φύση, με τον άνθρωπο δίπλα μας. Μέσα από τις εποχιακές τους κινήσεις, τα μεταναστευτικά πουλιά μας θυμίζουν επίσης τους κύκλους της φύσης”. Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλίων επιλέχθηκε για να τονίσει αυτές τις συνδέσεις και τη σημασία της διατήρησης και αποκατάστασης της οικολογικής διασύνδεσης και της ακεραιότητας των οικοσυστημάτων που είναι σημαντικά για την επιβίωση των μεταναστευτικών πουλιών.

Advertisement

Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού και οι Αλυκές της Τουρλίδας αποτελούν διεθνούς σημασίας υγρότοπους που φιλοξενούν δεκάδες είδη πουλιών και είναι σημαντικοί σταθμοί κατά τη μετανάστευσή τους. Έτσι φέτος, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του Μουσείο Άλατος, το Μεσολόγγι θα γιορτάσει την “Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών” στο νέο Μουσείο και στο Παρατηρητήριο Πουλιών που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του.

Η εκδήλωση, προσαρμοσμένη στα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19, περιλαμβάνει:

– Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος και γνωριμία με το μοναδικό μουσείο της Ελλάδας αναφορικά με το αλάτι.

– Παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια από το Παρατηρητήριο του Μουσείου.

Μέτρα πρόληψης κατά τη διασποράς του Covid-19:

– Για την είσοδο στο Μουσείο και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους του είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Advertisement

– Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων.

 

Για την παρατήρηση πουλιών:

– Στο παρατηρητήριο θα ανεβαίνει ένα άτομο με υποχρεωτική χρήσης μάσκας.

– Πριν και μετά από κάθε επισκέπτη θα απολυμαίνεται ο εξοπλισμός.

– Τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της εκδήλωσης.

Advertisement

Advertisement

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

Advertisement

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 6733 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Advertisement

Back to Top