Τέταρτο

Το Μεσολόγγι των ντόπιων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων αλλά και των δράσεων ανάδειξης και προστασίας της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, το Μεσολόγγι των ντόπιων – Messolonghi by Locals πραγματοποιεί διαδικτυακή εκδήλωση -παρουσίαση με τίτλο: Υγρό – Τοπός μας.

Στόχος είναι η κατανόηση της οικολογικής αξίας των υγροτόπων και να γνωρίσουμε τις ανθρωπογενείς παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Συγκεκριμένα στην παρουσίαση θα αναλυθούν οι εξής θεματικές:

Πώς δημιουργήθηκε η Λιμνοθάλασσα
– Η “εποχή” των μεγάλων παρεμβάσεων έως τις αρχές του 1970
– Η οικολογική αξία των υγροτόπων
– Οι απειλές για τους υγρότοπους

Την παρουσίαση θα κάνει η περιβαλλοντολόγος-γεωλόγος Σισία Ρούσση με πολυετή εμπειρία στην έρευνα και μελέτη της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί από την ιστοσελίδα του οργανισμού: www.messolonghibylocals.com στο facebook και στο youtube την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στις  21:00.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 9995 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top