tetartopress

Το μέτρο της βίας και ένας πρωθυπουργός «κουτσαβάκι»

George Vitsaras / SOOC


Χρειάστηκε μια μεγαλειώδης πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή, χτες βράδυ στη Νέα Σμύρνη, για να ξαναβγούν από το συρτάρι όλα εκείνα τα «όχι στη βία από όπου κι αν προέρχεται» τα οποία δυστυχώς τα καταπίνουν αμάσητα και άνθρωποι που έχουν τις καλύτερες προθέσεις στον κόσμο.

Η αφορμή δόθηκε, από τον on camera άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ, η οποία εφορμώντας με δολοφονικό τρόπο μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών, εγκλωβίστηκε και ένα από τα μηχανάκια της δέχτηκε τρομακτική πραγματικά βία από άτομα που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Όλο αυτό κατέληξε σε ένα επικοινωνιακό σόου από τα κανάλια, που κορωνίδα είχε το διάρκειας 45 δευτερολέπτων μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα ενός έξαλλου πρωθυπουργού, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ, απείλησε ευθέως τη νεολαία της χώρας: «..μερικοί αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω” επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. Ακολούθησαν ή προηγήθηκαν απειλές, πριν και μετά το διάγγελμα από πολλά στελέχη της ΝΔ, αλλά και συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Ένας άλλος αναγκαίος αστερίσκος που πρέπει να τοποθετηθεί εδώ, είναι φυσικά αυτός της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος. Το να τραυματίζεται αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας, είναι στο job description. Αντίθετα το να τραυματίζονται και να τραμπουκίζονται πολίτες, δεν είναι. Και πράγματι, το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ακολούθησαν δεκάδες βίντεο άγριων ξυλοδαρμών πολιτών, ένα βίντεο με έναν αστυνομικό να προτάσσει κάτι που μοιάζει με πιστόλι καθώς και άλλο ένα, με τον επικεφαλής μιας ομάδας έφιππων (με παπάκια έστω) αστυνομικών να φωνάζει : «πάμε να τους γαμήσουμε, πάμε να τους σκοτώσουμε», κάτι το οποίο βλέποντας και τη σφοδρότητα των επιθέσεων από τους προστάτες του νόμου, μόνο στην τύχη μπορούμε να αποδώσουμε τα εύσημα για το γεγονός πως δεν συνέβη.


Η ελλιπής κάλυψη αυτών των γεγονότων από τα ΜΜΕ, γεγονότα τα οποία είδαν όλοι όσοι έχουν ένα κινητό και πρόσβαση στο ίντερνετ, διαιωνίζει το ήδη άρρωστο κλίμα του πολύμηνου λοκντάουν, των ελλιπών υγειονομικών μέτρων και των πάμπολλων μέτρων καταστολής από πλευράς της κυβέρνησης. Έρχεται να επιτείνει μια κατάσταση γενικευμένης αίσθησης αδικίας σε μια γενιά ανθρώπων η οποία έχει ζήσει μια ντουζίνα χρόνια στην κρίση και τώρα δεν μπορεί, ούτε μια σπιθαμή δημόσιο χώρο να διεκδικήσει γιατί θα τη δείρουν, θα της κόψουν πρόστιμο και θα τη συλλάβουν, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, κάνει χαρούμενος τα τριήμερά του. Όταν δεν βλέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και κινδυνεύουμε να έχουμε νεκρό απεργό πείνας, όταν βλέπει πως δεν έχει κανένα μέλλον.

Ας μην κουνάει, λοιπόν, το δάχτυλο ο κ. Μητσοτάκης και ας φροντίζουν οι πλείστοι όσοι διαμορφώνουν το κλίμα της κοινής γνώμης στη χώρα, να λάβουν υπόψη τους σοβαρά την κοινή γνώμη και τα βιώματά της. Δε γίνεται να απειλείς πολίτες που έχουν βιώσει δώδεκα χρόνια κρίση, που τους αποστερείς οποιαδήποτε έννοια ατομικής ελευθερίας και ελεύθερου χρόνου και παράλληλα εσύ να φέρεσαι ασύδοτα, αναποτελεσματικά στη διαχείριση της πανδημίας και να τους απειλείς με ένα ύφος και μια τακτική που μοιάζει εκδικητική. Αλήθεια, για ποιο πράγμα εκδίκηση; 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 20 Άρθρα

Ο Δημήτρης Γκιούλος ήθελε να γίνει αστροναύτης. Τελικά, έμεινε να κυνηγά τις ουτοπίες του στη γη. | [email protected]

RELATED ARTICLES

Back to Top