tetartopress

Το ΝΑΡ-νΚΑ Πάτρας καλεί στην κινητοποίηση της Τετάρτης 4/5 για τη δίκη της δολοφονίας του Ζακ


Το ΝΑΡ-νΚΑ Πάτρας καλεί την Τετάρτης 4/5 στις 19:00 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα, στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί για την απόφαση που εξέδωσε χθες το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο στη δίκη της δολοφονίας του/της Ζακ/ Zackie.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα βγήκε η απόφαση από το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο για τη δίκη για την δολοφονία του/της Ζακ/ Zackie. Η απόφαση που πήρε ήταν: Ένοχοι με την ελαφρύτερη ποινή για τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη ενώ αθώωσε τους συγκατηγορούμενους αστυνομικούς. Τα ΜΑΤ χτυπούν τους συγκεντρωμένους αλληλέγγγους/ες έξω από τα δικαστήρια μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Μάγδα Φύσσα!

Τους υποστηρικτές της Zackie, που έπεσε θύμα μίας κοινωνίας που όσο πιο διαφορετικός από τη νόρμα είσαι, τόσο λιγότερο ενδιαφέρεται για το δίκιο σου, την επιβίωση, ακόμα και την ίδια σου την ζωή. Μίας κοινωνίας που έτρεξε να δικαιολογήσει μία εν ψυχρώ δολοφονία μόνο και μόνο επειδή το θύμα διατάρασσε την “ομοιογένεια” που τα συντηρητικά πρότυπα επιβάλλουν. Η Zackie δεν θα ξεχαστεί. Όπως δεν θα ξεχαστούν οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

Για άλλη μία φορά, κράτος, ΜΜΕ, αστική δικαιοσύνη και κυβέρνηση συγκαλύπτουν δολοφονίες! Εμείς παλεύουμε ενάντια στη συγκάλυψή τους στις κακοποιήσεις, ενάντια στη ρητορική μίσους και στην κανονικοποίηση του victim blaming, του slut shaming, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας. Μέχρι να τσακίσουμε την πατριαρχία και το σύστημα που την αναπαράγει!

Πρέπει να Κορυφωθεί η φωνή μας, η φωνή του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος για δικαιοσύνη, για να μπει τέλος στην καταπίεση, την έμφυλη βία, τις δολοφονίες ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Η δική μας φωνή αυτές τις μέρες πρέπει να κερδίσει το σύστημά τους! Για το Ζακ και κάθε Ζακ αυτού του κόσμου!

Η αλληλεγγύη «των κάτω» δε σβήνεται τόσο εύκολα όσο νομίζουν. Η ανάγκη για δικαίωση της Zackie είναι ανάγκη για αγώνα συνολικότερο: για τη δικαίωση όλων των αγώνων που δίνει ο κόσμος της δουλειάς, το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, το φεμινιστικό και το ΛΟΑΤΚΙΑ+ κίνημα για έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και χειραφέτησης.

Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία. Μπάτσοι και αφεντικά ‘κάναν δολοφονία.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Πάτρα: Έκθεση με μικρογλυπτά του Δημήτρη Κοροβέση στο Πολύεδρο

Έκθεση με μικρο γλυπτά του εικαστικού Δημήτρη Κοροβέση εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, στο Πολύεδρο (Κανακάρη ...
Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» στο Θέατρο Θησείον

Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχοφ «Κωμωδία σε 4 πράξεις» από 11 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Θησείον. Σκηνοθετεί η Δέσποινα Ντορίνα Ρεμεδιάκη Μια ...
«Δάφνη» της Rafaella Marcus - Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

«Δάφνη» της Rafaella Marcus – Ένα αστικό δράμα με έμφυλες αποτυπώσεις

Η Pamela Demory στο βιβλίο της Queer/Adaptation: An Introduction, παρατηρεί «Το να κάνεις κάτι queer σημαίνει να το κάνεις περίεργο ...
“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

“Ω! Christmas Three!” από τη θεατρική ομάδα Τικ Τακ Ντο

Η Θεατρική Ομάδα Τικ Τακ Ντο παρουσιάζει τη Χριστουγεννιάτικη μουσικοθεατρική παράσταση: “Ω! Christmas Three!” Ο Άγιος Βασίλης μόλις έχει μοιράσει ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13631 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top