Τέταρτο

75 Προβολές

Το νέο περιοδικό «Rendez-vous en France» 2018 είναι αφιερωμένο στο savoir-faire

rendezvousenfrance2018-atoutfrance-3Το νέο περιοδικό «Rendez-vous en France» 2018 είναι αφιερωμένο στο savoir-faire.

Το savoir-faire είναι μία ευρεία έννοια που εκφράζεται σε πολλούς διαφορετικούς τομείς στην πλούσια γαλλική κουλτούρα και δημιουργικότητα. Μάλιστα, χάρη στο savoir-faire η Γαλλία έχει γίνει ο πρώτος τουριστικός προορισμός σε ολόκληρο τον κόσμο, με την τέχνη του ζην να εντοπίζεται στην κληρονομιά, τη σύγχρονη τέχνη, την τέχνη του χειροποίητου, το design, τη γαστρονομία, τα ξενοδοχεία και πολλά ακόμα.

Το savoir-faire είναι μία έννοια που παραπέμπει από τη μία στη γνώση, την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση, και από την άλλη στην πράξη, τη δημιουργικότητα, την επιδεξιότητα.

Η Γαλλία προτείνει το savoir-faire της αριστείας, των μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως ο «οραματιστής» Ζαν Μπλεζέ, ο οποίος επανεφηύρε την πόλη της Νάντης, ή ο Ρούντι Ριτσιότι, ο αρχιτέκτονας του ΜuCem της Μασσαλίας, η Αν Σοφί Πικ, η μοναδική γυναίκα σεφ στη Γαλλία που έχει βραβευθεί με τρία αστέρια Michelin, και ο Φιλίπ Σταρκ, ο «δημοκρατικός designer», και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, άνθρωποι που δημιουργούν, διάσημοι σεφ, καθώς και το savoir-faire της παράδοσης που μετουσιώνεται στις φιγούρες των «meilleurs ouvriers de France» και στη «Ζωντανή Κληρονομιά» των εταιριών που εκφράζουν όλη την καινοτομία και τη δημιουργικότητα του γαλλικού προϊόντος.

Κάθε γωνιά της Γαλλίας έχει ένα ξεχωριστό savoir-faire: Το κρασί, η γαστρονομία, η μόδα, τα καλλυντικά, τα αρώματα.

Πρόκειται για ένα κοινό σημείο επαφής μέσω του οποίου μπορείτε να ανακαλύψετε νέα, εκδηλώσεις, περίεργα για πολλούς γαλλικούς προορισμούς. Το savoir-faire είναι το στοιχείο-κλειδί της γοητείας της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεγάλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Γαλλία, όπως το Ryder Cup, το Grand Prix της Formula 1, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 2023 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024.

Με αυτό το savoir-faire η Γαλλία ετοιμάζεται να υποδεχθεί και φέτος τους τουρίστες και τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα που εξακολουθούν να αγαπούν και να επιλέγουν τη χώρα για τις διακοπές τους, μία σύντομη παραμονή ή ένα Σαββατοκύριακο. Και την ίδια στιγμή συνεχίζουν να βιώνουν την τέχνη του ζην αλά γαλλικά.

Το περιοδικό «Rendez-vous en France» μπορείτε να το βρείτε διαδικτυακά εδώ, καθώς και στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα www.ambafrance-gr.org.

Επιπλέον, πολλά αντίτυπα διατίθενται και στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδας και στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Καλή ανάγνωση!


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4814 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top