Τέταρτο

30 Προβολές

Το ντοκιμαντέρ της Αιμιλίας Μηλού “Express Scopelitis” στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος)Το ντοκιμαντέρ της Αιμιλίας Μηλού “Express Scopelitis” θα προβληθεί στον Θερινό Κινηματογράφο Λαΐς (Ταινιοθήκη της Ελλάδος) τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 9 μ.μ. και τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στις 11 μ.μ. Προλογίζει η σκηνοθέτης Αιμιλία Μηλού.

Ο Σκοπελίτης είναι ένα ξεχωριστό καράβι. Έχει πρόσωπο και χαρακτήρα. Μία ολοζώντανη προσωπικότητα. Ταξιδεύοντας μαζί του, μπαίνουμε μέσα στη θαλασσινή ζωή των Μικρών Κυκλάδων. Βλέπουμε πώς ζούνε οι ναύτες στο καράβι και πώς οι κάτοικοι στα νησιά της άγονης γραμμής. Η θάλασσα δίνει χώρο στο χωράφι, ο χορός των κυμάτων οδηγεί στην έκσταση του πανηγυριού, ένα ερωτικό τραγούδι φέρνει την τρικυμία.

Όλα είναι ένα, συνδέονται με την ομορφιά του τοπίου, τη δύναμη της φύσης, τον αγώνα του ανθρώπου να τη δαμάσει και να ζήσει αρμονικά μαζί της. Ο ρυθμός και η φόρμα της ταινίας αναδεικνύουν και εξυμνούν έναν τρόπο ζωής ανάμεσα στη θάλασσα και τον ουρανό.

Η μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη είναι μία σύνθεση από τους ήχους του ίδιου του πλοίου και της φύσης των Μικρών Κυκλάδων.

“Express Scopelitis”: Ντοκιμαντέρ 70 λεπτών | Συμμετοχή στο διαγωνιστικό του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «NEWCOMERS»

Ταινιοθήκης της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3612046, www.tainiothiki.gr


ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Αιμιλία Μηλού
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Αντιγόνη Γαβριατοπούλου A&GFilms Media Entertainment LTD
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Γιάννης Εξιντάρης N-TRANCE LTD, UK
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Βαγγέλης Πουλής
ΚΑΜΕΡΑ: Φίλη Ολσφέσκι, Ηλίας Σπυράκης,, Παναγιώτης Παπαφράγκος, Αιμιλία Μηλού
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: Στέλιος Μπουζιώτης, Άρης Παυλίδης
MONTAZ: Αιμιλία Μηλού
ΜΟΥΣΙΚΗ: Αλκίνοος Ιωαννίδης
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ: Μάνθος Σάρδης
DCP: Άγγελος Μάτζιος
MIXAGE: Κώστας Βαρυπομπιώτης, Βάλια Τσέρου


Η Αιμιλία Μηλού ζει στην Αθήνα και είναι σκηνοθέτης.

Σπούδασε Κοινωνιολογία και Φωτογραφία. Έχει εργαστεί ως φωτογράφος, οπερατέρ, μοντέρ, σκρίπτ και βοηθός σκηνοθέτη. Παρακολούθησε σεμινάριο σκηνοθεσίας ντοκιμαντέρ με την Εύα Στεφανή και σεμινάριο μοντάζ με τον Γιώργο Μαυροψαρίδη. Το πρώτο της μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Να Ταΐσω τους Μέρμυγκες» -ένα πορτράιτο του ζωγράφου Άντη Ιωαννίδη- προβλήθηκε στο 16ο Φεστιβάλ Θεσσσαλονίκης.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5534 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top