Τέταρτο

854 Προβολές

Το περήφανο άτι

graffiti-2434300_1280Περήφανος άντρας, με εκείνη την αρχοντιά του ανθρώπου όπου η μάχη της ζωής είναι η μυστική του η δύναμη. Κατά βάση σιωπηλός και με μια εξωτερική ηρεμία.

Αυτοί οι λίγοι που τον γνώριζαν τον κοίταζαν πάντα στα μάτια. Μέσα σε αυτούς τους δυο καστανομελί γυάλινους κόσμους του, μπορούσαν να αναγνωρίσουν την αγωνία και τον αγώνα του.

Τα δυο μεγάλα μάτια του ήταν οι καθρέφτες της ψυχής του. Όσοι τον αγάπησαν, τον λάτρεψαν για αυτή την ήρεμη δύναμη της ματιάς του που συχνά θύμιζε εκείνο το βαθιά συναισθηματικό κοίταγμα της ματιάς των αλόγων.

Και αυτός εκεί πάντα να καλπάζει, πάντα με τα όμορφα μακριά του μαλλιά να τολμά. Του άρεσε να ρισκάρει. Εκεί τις στιγμές που η αδρεναλίνη των αγαπημένων του είχε σχεδόν εκραγεί, αυτός ανοίγοντας διάπλατα τα βρεγμένα από τον ιδρώτα ρουθούνια του εξέπνεε όλη την αγωνία τους.

Και έτσι συνέχισε να καλπάζει. Έτσι συνέχισε να τολμά να υπερπηδά τα εμπόδια. Έτσι συνέχισε να σκέφτεται τόσο, όσο χρειαζόταν να αποφασίζει.

Ταξίδεψε έτσι σε ένα υπέροχο ταξίδι ζωής. Θυμάται συχνά το σώμα του ιδρωμένο να αχνίζει, τους μύες τους δυνατούς σχεδόν να καίνε. Θυμάται τα πόδια του κουρασμένα να πονούν. Ποτέ όμως ό,τι και να προέκυπτε δεν έπαψε να κοιτά, να ζει και να νιώθει με εκείνο το βαθιά συναισθηματικό βλέμμα της ματιάς των αλόγων.

Προχτές σε μια βόλτα μου, τον συνάντησα τυχαία. Τον είχα προσπεράσει και συνέλαβα το βλέμμα του να με παρατηρεί με εκείνο το νοιάξιμο και την τρυφερότητα των όντων με την υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.

Δεν μιλήσαμε. Σιωπηλά άφησα το βλέμμα του να με καθαρίσει.

Περήφανος άντρας, περήφανο άλογο, με εκείνη την αρχοντιά των όντων όπου μια πιθανή πτώση τους είναι η αρχή για να καλπάσουν ακόμη πιο γρήγορα, πιο μακριά και πιο ψηλά.

 
Είναι από τις ελάχιστες φορές όπου δεν θα αποκαλύψω την αφορμή της παραπάνω ιστορίας. Όποιος ή όποια την διάβασε είμαι σίγουρος κατάλαβε. Εύχομαι τέτοια τυχαία γεμάτη τρυφερότητα και νοιάξιμο κοιτάγματα να συμβαίνουν συχνότερα στην ζωή μας. Γιατί τουλάχιστον για μένα είναι ο λόγος να ξανασηκώνομαι και να συνεχίζω τον ταπεινό μου καλπασμό.

Αφιερώνω σε σας το παρακάτω τραγούδι με τον τίτλο You are the reason, που τραγουδά ο βαθιά αισθαντικός Calum Scott.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 136 Άρθρα

«Words are all we have», είπε ο Σάμουελ Μπέκετ. Mικρός σαν ήμουν, ήθελα να πραγματοποιηθούν οι τρεις ευχές που μου αναλογούσαν. Πάντα όμως έκανα την ίδια μοναδική ευχή. Τις άλλες δύο δεν χρειάστηκε να τις σπαταλήσω. Γιατί από μικρός βρήκα τους «Αγιους Τόπους» μου. Τους τόπους εκείνους όπου η μνήμη μου, δημιουργούσε τις λέξεις και οι λέξεις αρθρώνονταν σε λόγο. Μερικές φορές είμαι τυχερός και ο Λόγος με γεμίζει με το φως του. Τότε μιά βαθιά γαλήνη και παραδοχή με κατακλύζει. [email protected]

Back to Top