Τέταρτο

466 Προβολές

Το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, στην Πάτρα

mazi-gia-to-klima-greenpeaceΠανευρωπαϊκή περιοδεία για την ανάληψη επείγουσας κλιματικής δράσης

Στις 18 και 19 Ιουνίου, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα βρίσκεται στο λιμάνι της Πάτρας, στον Μώλο στο παλιό λιμάνι. Στις 18 Ιουνίου, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό από τις 17:00 μέχρι τις 20:00 και στις 19 Ιουνίου από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 20:00. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει τις επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών αλλά και τις λύσεις για την προστασία του κλίματός μας, και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στις 19 Ιουνίου, από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, η ΟΙΚΙΠΑ σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, καλεί πολίτες και συλλογικότητες της Πάτρας σε ανοιχτή συζήτηση πάνω στο πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, στο λιμάνι της Πάτρας. Στόχος της συζήτησης είναι η ανταλλαγή απόψεων με συλλογικότητες και πολίτες της Πάτρας ώστε οι ίδιοι να οργανωθούν, να συντονίσουν και να υλοποιήσουν στοχευμένες δράσεις τόσο σε σχέση με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό Κόλπο και την υπόλοιπη επικράτεια όσο και σε σχέση με τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό που προωθείται.

Το πλοίο έρχεται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής περιοδείας της οργάνωσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για την προώθηση της καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντί των βρώμικων ορυκτών καυσίμων. Στόχος είναι να στηρίξει τη δράση των τοπικών κοινωνιών ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5174 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top