Τέταρτο

107 Προβολές

Το πρώτο άδειασμα της Φανώς και οι δράσεις του Λαμποίκου, στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα για την ανακύκλωση στο Αίγιο

emty-fanwΜόλις λίγες ημέρες ύστερα από τον ερχομό της Φανώς (της φάλαινας που «τρέφεται» με πλαστικές συσκευασίες) στην πλατεία Paestum στην παραλία Αιγίου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο άδειασμά της από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας. Είναι αξιοσημείωτο πως χρειάστηκε ένα μεγάλο φορτηγό του δήμου για να αδειάσει από τα χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια με τα οποία είχε γεμίσει, αυτό το συμβολικό έργο για την ευαισθητοποίηση των δημοτών αναφορικά με την ανακύκλωση.

Παράλληλα, οι δράσεις ευαισθητοποίησης συνεχίζονται αδιαλείπτως, με πρωταγωνιστή τον Λαμποίκο! Ο Λαμποίκος είναι ο συμβολικός χαρακτήρας που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών της Αιγιάλειας σχετικά με την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

lambikos


Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Αλέκος Μέγαρης», οι φίλοι του Λαμποίκου διοργάνωσαν εκδήλωση με τίτλο «Ανακύκλωση από Παιδί… σε παιδί». Εκεί, οι μικροί μαθητές έφεραν τσάντες γεμάτες με σχολικά είδη οι οποίες θα δοθούν σε παιδιά που τις έχουνε πραγματικά ανάγκη και ενημερώθηκαν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, για την ανακύκλωση, από την εκπαιδευτικό Αθηνά Σκανδάμη.

Όλες οι δράσεις που αφορούν την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των παιδιών με στόχο τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης.

emty-fanw-1


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4148 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθηµερινά απόψεις και θέµατα για τις τέχνες, το περιβάλλον, τα ταξίδια, την ιστορία, την ανάδειξη της δηµιουργικότητας και της πρωτοτυπίας, ιδέες για τον ελεύθερο χρόνο αλλά και σχολιασµός επιλεγµένων στιγµών της επικαιρότητας. Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top

menu