Το πρόβλημα των μικροπλαστικών και μία αχτίδα αισιοδοξίας

Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, περισσότεροι/ες από 240 εκπαιδευτικοί από ολόκληρη την Ελλάδα διάλεξαν να κοιτάξουν το πρόβλημα των μικροπλαστικών κατάματα και να μπουν ενεργά στη μάχη κατά της πλαστικής ρύπανσης.
Στο εξ αποστάσεως επιμορφωτικό Σεμινάριο, με θέμα: ‘‘Μικροπλαστικά: ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα του 21ου αιώνα’’ περισσότεροι/ες από 240 εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τη Χρυσή Καραπαναγιώτη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημίου Πατρών για την απειλή της ρύπανσης από μικροπλαστικά, και τη Σταυρούλα Κορδέλλα, Δρ. Περιβαλλοντολόγο-Ωκεανογράφο για το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών, δράση της ΚΟΙΝΣΕΠ «SoSCIety» για καταγραφή μικροπλαστικών στις ακτές από πολίτες και μαθητές/τριες.
Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ιωάννα Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Μαρία Σπαρτινού και την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ελένη Αντωνακοπούλου.
Μέχρι στιγμής μικροπλαστικά έχουν βρεθεί στον ανθρώπινο πλακούντα, στο μητρικό γάλα και στους ανθρώπινους πνεύμονες. Το Μεγάλο Κυνήγι των Μικροπλαστικών, έχει ως στόχο να αναδείξει το πρόβλημα των μικροπλαστικών και της πλαστικής ρύπανσης, αλλά και την εμπλοκή των πολιτών όλων των ηλικιών στην έρευνα του ελληνικού παράκτιου περιβάλλοντος
Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.