Τέταρτο

«Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια» – Συνεργασία του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών με το Καρναβάλι Πάτρας


Το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας υλοποιεί το πρόγραμμα «Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια», όπου θα συμμετάσχουν φοιτητές και μέλη του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου.

Στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί από την 7η Δεκεμβρίου 2021 έως την 13η Μαΐου 2022 (κάθε Τρίτη και Παρασκευή) στην αίθουσα Κ7 των Παλαιών Σφαγείων (αίθουσα αφιερωμένη στον Καραγκιόζη) τα παιδιά θα παρακολουθήσουν αφηγήσεις ελληνικών λαϊκών παραμυθιών. Τα παραμύθια, όπως ξέρουμε, έχουν τις ρίζες τους στην πιο αρχαία ανατολή του κόσμου και γεννήθηκαν ταυτόχρονα σε όλους τους πολιτισμούς από τις Ινδίες και την Κίνα έως την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.Τα παραμύθια είναι μαγικά, ζωομορφικά, χιουμοριστικά, διδακτικά και διαδραματίζονται σ΄ έναν κόσμο εξωπραγματικό. Σε αυτό τον κόσμο ο μικρός και ο μεγάλος ακροατής βρίσκει ό,τι τον γοητεύει και το οικειώνεται σαν παρακαταθήκη και πολύτιμη προσωπική του κληρονομιά για την πορεία της ζωής του.

Οι μικροί ακροατές στην αίθουσα Κ7 θα ακούσουν τις αφηγήσεις των παραμυθιών, θα συμμετάσχουν στη δημιουργική ακρόαση και στη συνέχεια θα «δημιουργήσουν» επιλέγοντας κάθε φορά είτε να κάνουν ένα δικό τους παραμύθι είτε να δημιουργήσουν και να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, είτε να κατασκευάσουν μάσκες και κοστούμια για τους ήρωες.

Υπεύθυνες του προγράμματος από το εργαστήριο του Τ.Θ.Σ. είναι η Δέσποινα Γεωργακοπούλου και η Μαρία Φραγκή.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 8900 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

 

Back to Top