Τέταρτο

51 Προβολές

Το ΣτΕ ακυρώνει περιβαλλοντικές άδειες λιγνιτικών σταθμών

© Bernd Arnold / GreenpeaceΤην ακύρωση της περιβαλλοντικής άδειας των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι και ΙΙ αποφάσισε με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μετά την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων των δυο λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης το 2019, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με νέα απόφασή του που εκδόθηκε πολύ πρόσφατα μετά από αίτηση των περιβαλλοντικών οργανώσεων WWF Ελλάς, Greenpeace Ελλάς και Clientearth, έκρινε παράνομους και τους περιβαλλοντικούς όρους δυο ακόμη λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αυτή τη φορά στη Φλώρινα, μιας υφιστάμενης (Μελίτη Ι ) και μιας υπό κατασκευή (Μελίτη ΙΙ). Η ακυρωθείσα απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος είχε εκδοθεί το έτος 2018 και επέτρεπε τόσο τη συνέχιση λειτουργίας της υφιστάμενης μονάδας (Μελίτη Ι) ως το 2028 όσο και την κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας (Μελίτη ΙΙ), με βάση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που χρονολογείτο από το έτος 1996.

Η μάχη για αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης δεν αφήνει κανένα περιθώριο για συνέχιση της εξάρτησης από τον ξεπερασμένο και βαριά ρυπογόνο λιγνίτη.

Πηγή: Greenpeace


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5428 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top