tetartopress

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Συνοδοιπόρος στον Αγώνα του Δήμου Πατρέων


Το Δ. Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας στις 18-01-2022, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στη «Μηχανοκίνητη Πορεία» και τη Διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 29 Γενάρη 2022 και διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καλούμε τους εργαζόμενους στο κλάδο να συμμετέχουν στη προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή και να δώσουμε τη δική μας απάντηση στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που είναι διάδοχη των προηγούμενων.

Αυτές οι πολιτικές είναι που μας καταδικάζουν σε φτώχεια, θεσμοθετούν την ανεργία, την ανασφάλιστη  και απλήρωτη εργασία, επιφυλάσσοντας μας μια ζωή που δεν θα έχουμε πρόσβαση στην υγεία τη παιδεία. Μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

Συνάδελφοι, ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη μπορεί να κάνει την ζωή μας καλύτερη, παρόλα αυτά γύρω μας πεθαίνουν άνθρωποι γιατί τα δημόσια νοσοκομεία και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας κλείνουν η μια μετά την άλλη και όσα μένουν ακόμα σε λειτουργία, έχουν γίνει νοσοκομεία μιας νόσου. Λειτουργούν υποστελεχωμένα με τους εργαζόμενους στην υγεία να έχουν φτάσει στα όρια της κατάρρευσης. Την ίδια στιγμή, οι κλινικάρχες αντί να επιταχθούν, θησαυρίζουν στην πλάτη μας. Το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που έκλεισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη ανακαινισμένο και λειτουργικό, παραμένει κλειστό και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, με τα υπόλοιπα νοσοκομεία γεμάτα ασθενείς.

Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι μας που δεν έχουν μεροκάματο, που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το ρεύμα και παιδιά τους το 2022 είναι αναγκασμένα να διαβάζουν με το κερί, δεν έχουν θέρμανση και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε βασικές τους ανάγκες.

Δεν ανεχόμαστε να μειώνεται συνεχώς το μεροκάματο και οι συντάξεις μας, να καταργούνται θεμελιώδη δικαιώματα μας με αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους.

Θα μας  βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

Δεν ικανοποιούμαστε με τα λίγα, ούτε παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας για μια καλύτερη ζωή, με δικαιώματα, με πόλεις ανθρώπινες, που να έχουν πρόσβασή όλοι, ιδιαίτερα όσοι έχουν κινητικές δυσκολίες.

Κανείς μέχρι τώρα δε θα μας χάρισε τίποτα, ότι έχουμε κερδίσει στον κλάδο των κατασκευών το έχουμε κερδίσει με τους αγώνες των εργαζομένων και των συνδικάτων μας. Ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη και ο λαός κερδήθηκε με θυσίες, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και αυτών που υπηρετεί, δεν υποχωρούμε, θα δώσουμε όλες τις μάχες μέχρι να κερδίσουμε ότι μας ανήκει.

Δεν ικανοποιούμαστε με τα λίγα, ούτε παραιτούμαστε από τις διεκδικήσεις μας για μια καλύτερη ζωή.

Μια χούφτα κεφαλαιοκρατών θησαυρίζει πουλώντας το παρόν και το μέλλον των εργαζομένων και τώρα θέλουν να αναγκάσουν τους Δήμους να προχωρήσουν εις βάρος των εργαζομένων και του λαού στην επιβολή δεύτερης και τρίτης φορολόγησης, για την παροχή υπηρεσιών που έχουμε ήδη πληρώσει.  Να πληρώσουμε πολλαπλά την νέα μπίζνα του κεφαλαίου την «πράσινη ανάπτυξη», κατ’ επιταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων.

Συνάδελφοι, το συνδικάτο μας στηρίζει το πλαίσιο διεκδίκησης του Δήμου Πατρέων, γιατί ο αγώνας που δίνεται είναι δίκαιος, άλλωστε σε κάθε αγώνα που δίνει το συνδικάτο μας ο Δήμος και ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης βρίσκονται στο πλευρό μας.

Παλεύουμε μαζί με την δημοτική αρχή σε έναν αγώνα δίκαιο και τίμιο, για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Ο Λαός Σώζει Τον Λαό.

 
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη

«Άτλας» του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη στο PalmTree MCA

Η παράσταση «Άτλας»  του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη συνεχίζει τις παραστάσεις έως 29 Απριλίου στο PalmTree Multinfuntional Center of Arts. “Εν αρχή ...
Laughing in Afghanistan

«Γελώντας στο Αφγανιστάν» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος 

Γελώντας στο Αφγανιστάν μια ταινία της Αννέτας Παπαθανασίου 20, 21, 22 Απριλίου 2024, στις 20:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά ...
Θωμάς Ζάμπρας

Θωμάς Ζάμπρας – Απόφοιτος Λυκείου στο Πάνθεον στην Πάτρα

Ο Θωμάς Ζάμπρας επιστρέφει με την παράσταση “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά στο θέατρο Πάνθεον στην Πάτρα. Ο τίτλος ...
«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

«Το Φαγητό» της Μαρίας Λαϊνά συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο ΠΛΥΦΑ

Το θεατρικό έργο της Μαρίας Λαϊνά «Το Φαγητό», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιόλιου, λόγω της θερμής ανταπόκρισης του κοινού, συνεχίζει τις ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13868 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top