tetartopress

Το θέατρο «Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού» εξερευνά τους μύθους της Κοσμογονίας, ταξιδεύοντας μέχρι τη Νορβηγία

unnamed-(4)


Το θέατρο Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού, ένα θέατρο που θέλει συνεχώς να ανοίγει δρόμους και να μπαίνει σε νέα πεδία έρευνας και έκφρασης, ταξιδεύει στην Νορβηγία.

Το Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού θα συναντηθεί στο SANTERJORD της Νορβηγίας με άλλους 6 θεατρικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς με αυτόν τον στόχο.

Πρόκειται για ένα νέο project ενταγμένο στο πρόγραμμα cultural heritage που κατατέθηκε από το Αερόπλοιο και εγκρίθηκε από το CREATIVE EUROPE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τίτλος του: The Legend of the Great Birth, στο οποίο το θέατρο Αερόπλοιο και ο σκηνοθέτης & καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Καμτσής ανέλαβαν το ρόλο του συντονιστή ενώ συνεργάτες-εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος θα είναι καλλιτεχνικοί οργανισμοί από όλη την Ευρώπη: Action Synergy (Ελλάδα), AIDA FONDAZZIONE (Ιταλία), STELLA POLARIS (Νορβηγία), Smashing Time (Ιρλανδία), Teatr KRYZK (Πολωνία), Fusion of Art (Ρουμανία).

H διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια, όπου όλοι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί θα ερευνήσουν τα κοινά μυθολογικά στοιχεία και συγκεκριμένα, τον μύθο της κοσμογονίας της χώρας τους. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα αποτελέσουν το δραματουργικό υλικό μια παράστασης που θα βασιστεί στο ίδιο κείμενο, αλλά θα παιχτεί σε 6 διαφορετικές χώρες, 6 διαφορετικές γλώσσες και με 6 διαφορετικούς σκηνοθετικούς τρόπους

Το κείμενο, βασισμένο στην έρευνα των εταιρών, είναι ήδη έτοιμο και προβάλλει τα κοινά χαρακτηριστικά όλων των κοσμογονικών μύθων των Ευρωπαϊκών λαών, ώστε οι θεατές που θα το δουν σε 6 διαφορετικές χώρες, να διαπιστώσουν τα κοινά χαρακτηριστικά τους και να δημιουργηθεί έτσι σκηνικά, μια κοινή κοσμογονική μυθολογία.

Στη σκηνή των 6 θεάτρων θα συναντηθούν μυθικοί ήρωες και θα «ξαναζήσουν» την ιστορία της μεγάλη γένεσης υπενθυμίζοντας πόσο ίδιοι, αλλά και πόσο ιδιαίτεροι είναι οι λαοί της Ευρώπης. Για άλλη μια φορά, το θέατρο προσφέρει ένα δυνατό και ποιητικό βήμα ενός γόνιμου διαλόγου της μυθολογίας και των παραδόσεων των λαών και άρα των σύγχρονων καλλιτεχνών και θεατών.

Στην Ελλάδα η παράσταση θα παρουσιαστεί την ερχόμενη θεατρική σαιζόν και θα πλαισιωθεί από workshops, εκθέσεις και εκδόσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέατρο Αερόπλοιο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του: aeroplio.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Bill Randen

Bill Randen: “Waltz for the living”

Το "Waltz for the living"  είναι το νέο single του Bill Randen που θα εμπεριέχεται στο  album με τίτλο “Dark ...
Το Ινστιτούτο Julius Stern συναντά την Underground Youth Orchestra στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Το Ινστιτούτο Julius Stern συναντά την Underground Youth Orchestra στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Η Underground Youth Orchestra συνεχίζοντας την συνεργασία της με ιδρύματα του εξωτερικού, υποδέχεται τέσσερις νέους σολίστ από το Ινστιτούτο Julius ...
Γλυκερία – Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου: «Ο Γκρεμός»

Γλυκερία – Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου: «Ο Γκρεμός»

Η Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας Βόλου, που δημιούργησε ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης συμπράττει με τη Γλυκερία σε μία ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών ...
Δέκα και Δέκα

«Δέκα και Δέκα» – Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων στην Πάτρα

Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη, αείμνηστου ιδρυτή, καλλιτεχνικού διευθυντή - Μαέστρου της Ορχήστρας ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11766 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top