tetartopress

Το θέατρο «Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού» εξερευνά τους μύθους της Κοσμογονίας, ταξιδεύοντας μέχρι τη Νορβηγία

unnamed-(4)


Το θέατρο Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού, ένα θέατρο που θέλει συνεχώς να ανοίγει δρόμους και να μπαίνει σε νέα πεδία έρευνας και έκφρασης, ταξιδεύει στην Νορβηγία.

Το Αερόπλοιο-Τόπος Αλλού θα συναντηθεί στο SANTERJORD της Νορβηγίας με άλλους 6 θεατρικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς με αυτόν τον στόχο.

Πρόκειται για ένα νέο project ενταγμένο στο πρόγραμμα cultural heritage που κατατέθηκε από το Αερόπλοιο και εγκρίθηκε από το CREATIVE EUROPE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τίτλος του: The Legend of the Great Birth, στο οποίο το θέατρο Αερόπλοιο και ο σκηνοθέτης & καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Καμτσής ανέλαβαν το ρόλο του συντονιστή ενώ συνεργάτες-εταίροι στην υλοποίηση του προγράμματος θα είναι καλλιτεχνικοί οργανισμοί από όλη την Ευρώπη: Action Synergy (Ελλάδα), AIDA FONDAZZIONE (Ιταλία), STELLA POLARIS (Νορβηγία), Smashing Time (Ιρλανδία), Teatr KRYZK (Πολωνία), Fusion of Art (Ρουμανία).

H διάρκεια του προγράμματος είναι 2 χρόνια, όπου όλοι οι καλλιτεχνικοί οργανισμοί θα ερευνήσουν τα κοινά μυθολογικά στοιχεία και συγκεκριμένα, τον μύθο της κοσμογονίας της χώρας τους. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας θα αποτελέσουν το δραματουργικό υλικό μια παράστασης που θα βασιστεί στο ίδιο κείμενο, αλλά θα παιχτεί σε 6 διαφορετικές χώρες, 6 διαφορετικές γλώσσες και με 6 διαφορετικούς σκηνοθετικούς τρόπους

Το κείμενο, βασισμένο στην έρευνα των εταιρών, είναι ήδη έτοιμο και προβάλλει τα κοινά χαρακτηριστικά όλων των κοσμογονικών μύθων των Ευρωπαϊκών λαών, ώστε οι θεατές που θα το δουν σε 6 διαφορετικές χώρες, να διαπιστώσουν τα κοινά χαρακτηριστικά τους και να δημιουργηθεί έτσι σκηνικά, μια κοινή κοσμογονική μυθολογία.

Στη σκηνή των 6 θεάτρων θα συναντηθούν μυθικοί ήρωες και θα «ξαναζήσουν» την ιστορία της μεγάλη γένεσης υπενθυμίζοντας πόσο ίδιοι, αλλά και πόσο ιδιαίτεροι είναι οι λαοί της Ευρώπης. Για άλλη μια φορά, το θέατρο προσφέρει ένα δυνατό και ποιητικό βήμα ενός γόνιμου διαλόγου της μυθολογίας και των παραδόσεων των λαών και άρα των σύγχρονων καλλιτεχνών και θεατών.

Στην Ελλάδα η παράσταση θα παρουσιαστεί την ερχόμενη θεατρική σαιζόν και θα πλαισιωθεί από workshops, εκθέσεις και εκδόσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το θέατρο Αερόπλοιο μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του: aeroplio.gr


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ

Aνδρέας Κατερινόπουλος: «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»

Ένα νέο μουσικό έργο με γενικό τίτλο «Τα Πουλιά Ανήκουν Στον Ουρανό»,που ηχογραφήθηκε στο Studio B της ΕΡΑ υπό τη ...
Dog In Style:"Stress"

Dog In Style:”Stress”

Κυκλοφόρησε το νέο album των Dog In Style με τίτλο «Stress». Έχοντας δυο e.p. και τρία singles στο ενεργητικό τους, ...
Frenzee

Frenzee live στο An Club

Μια από τις πιο εκρηκτικές προτάσεις της εγχώριας punk rock σκηνής που βασίζεται στα 3 αδέλφια από την Κρήτη, επιστρέφει ...
Αλέξης Γούδας «Τσιγγανογραφία»

Αλέξης Γούδας «Τσιγγανογραφία»

Ήχοι από μπάντες του δρόμου στα Βαλκάνια και τις τσιγγάνικες γειτονιές, ethnic χρωματισμοί και αέρας μεσανατολίτικος. Ποιητικός λόγος, ιστορίες, φόρμες ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13624 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top