tetartopress

Το θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα καλεί νέες και νέους δραματουργούς να καταθέσουν θεατρικά έργα τους


Το θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα, καλεί νέες και νέους δραματουργούς να καταθέσουν θεατρικά τους έργα που δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό και δεν έχουν δημοσιευτεί.

Όπως αναφέρουν στην πρόσκληση οι υπεύθυνοι του project, Τσέζαρις Γκραουζίνις και Φάνης Δίπλας:

Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση στην συγγραφή νέων θεατρικών έργων, αλλά και βήμα σε νέους, ταλαντούχους δραματουργούς. Αναζητούμε θεατρικά έργα που όχι μόνο θα δώσουν φωνή σε θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώπους της εποχής μας, αλλά θα προτείνουν παράλληλα νέους κώδικες και φόρμες.

Η Ομάδα μας, απαρτιζόμενη από νέες και νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα -με την συμβολή των υπεύθυνων του Project, Τσέζαρις Γκραουζίνις και Φάνη Δίπλα-, θα διαβάσει τα έργα και θα επιλέξει έως τέσσερα έργα που θεωρεί ότι εγκυμονούν ενδιαφέρουσες δυνατότητες σκηνικής παρουσίασης. Οι νέοι δραματουργοί των οποίων τα θεατρικά έργα θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς της Ομάδας, ώστε το έργο τους να βρει τη βέλτιστη θεατρική μορφή. Τα έργα θα παρουσιαστούν ζωντανά στο κοινό με τη μορφή σκηνικών αναγνώσεων στην Πάτρα και, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε συνεργαζόμενα θέατρα της Αθήνας. Κατά την περίοδο των σκηνικών αναγνώσεων, θα υπάρξει διάδραση με το κοινό και ανατροφοδότηση των καλλιτεχνών.

Μετά την παρουσίαση των σκηνικών αναγνώσεων ζωντανά και με live streaming, η επιτροπή θα επιλέξει ένα από τα έργα για να γίνει μια ολοκληρωμένη επαγγελματική θεατρική παραγωγή που θα κάνει πρεμιέρα στην Πάτρα, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε κάθε νέα/νέο θεατρικό συγγραφέα ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και ηλικίας. Όσον αφορά τα θεατρικά έργα, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το θέμα, το είδος, τη διάρκεια.

Περισσότερες πληροφορίες, οι όροι του διαγωνισμού και αιτήσεις συμμετοχής περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα του θεάτρου Λιθογραφείον www.lithografeion.gr

Ο σχεδιασμός της Νέα Δραματουργίας ανήκει στο διετές πρόγραμμα του θεάτρου Λιθογραφείον, που υλοποιείται με την επιχορήγηση και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Όροι συμμετοχής

1.  Τα έργα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα

2.  Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα. Έργα που έχουν δημοσιευτεί ή κυκλοφορήσει σε οποιαδήποτε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή ή παρουσιαστεί με οποιονδήποτε τρόπο δεν θα γίνονται δεκτά.

3.  Κάθε ενδιαφερόμενη/ος μπορεί να καταθέσει μόνο ένα έργο.

4.  Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς τη θεματολογία, το είδος και τη διάρκεια των υποβληθέντων έργων.

5.  Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα έργα τους σε κλειστό αρχείο pdf στο e-mail: [email protected] έως τις 31 Μαΐου 2022. Στην πρώτη σελίδα του έργου θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του έργου και το όνομα ή το ψευδώνυμο της/του συγγραφέα ή συγγραφέων. Σε περίπτωση ύπαρξης δύο ή περισσότερων συγγραφέων ενός έργου, θα πρέπει τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο) να σημειωθούν στην αίτηση που επισυνάπτεται.

6.  Τα έργα που θα σταλούν πέραν της προθεσμίας υποβολής δεν γίνονται δεκτά. Τα έργα θα πρέπει να συνοδεύονται από το ονοματεπώνυμο και το email του συγγραφέα, αίτηση συμμετοχής, την περίληψη του έργου και ένα κείμενο για τον συγγραφέα (έως 200 λέξεις).


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Joseph Roth «Ο τυφλός καθρέφτης»

Joseph Roth «Ο τυφλός καθρέφτης»

Σε αυτό το βιβλίο συστεγάζονται το ομώνυμο κείμενο «Ο τυφλός καθρέφτης», με τον υπότιτλο «ένα μικρό μυθιστόρημα», καθώς και το ...
Mask Of Prospero, Saisei 再生, Till Silence Breaks, Kiss Me Cleopatra live στο An

Mask Of Prospero, Saisei 再生, Till Silence Breaks, Kiss Me Cleopatra live στο An

Στις 5 Νοεμβρίου στο An Club, ένα live αναμένεται να μας επιστρέψει σε παλιές καλές εποχές. Τρεις νέες μπάντες, με ...
Μικρασιάτικο γλέντι στην πλατεία του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο

Μικρασιάτικο γλέντι στην πλατεία του Αγ.Παύλου στο Μεταξουργείο

Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών που διοργανώνεται για 10η χρονιά ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με μια ...
"Quintessence" - Νέο single & video του Billy Pod

“Quintessence” – Νέο single & video του Billy Pod

Με αφορμή του δεύτερου σκέλους της περιοδείας του στη Μεγάλη Βρετανία ο Billy Pod   κυκλοφόρησε το single “Quintessence” την Παρασκευή ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 11055 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top