Τέταρτο

208 Προβολές

Το Video Art Μηδέν ταξιδεύει στην ART MADRID και στο Μιλάνο

Muhammad TaymourΤο Video Art Μηδέν συμμετέχει στο φετινό αφιέρωμα “Video art & Action art” της ART MADRID ’20, μετά από πρόσκληση του επιμελητή Mario Guttierez Cru (PROYECTOR), σε ειδικό περίπτερο όπου θα παρουσιάζεται πρόγραμμα επιλογών από σημαντικά διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης.

Η ART MADRID ’20 [15th Contemporary Art Fair] θα λάβει χώρα στη Galleria de Cristal, Palacio de Cibeles στη Μαδρίτη από 26 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2020.

Το Video Art Μηδέν παρουσιάζει στο πλαίσιο αυτό δύο προγράμματα προβολών, την ενότητα “Anatomy of silence“, με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, και την ενότητα “The way it looks back at you“, μια επιλογή έργων απ’ όλο τον κόσμο, σε επιμέλεια Γιούλας Παπαδοπούλου και Μαρίας Μπουρίκα.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Ενότητα “The way it looks back at you“: Alexandre Alagôa, Albert Merino, Chaja Hertog & Nir Nadler, Tessa Ojala, Muhammad Taymour, Silvia De Gennaro, Gray Swartzel, Marius Krivičius, Andrej Polukord

Ενότητα “Anatomy of silence“: Μπάμπης Βενετόπουλος, For Cancel [Τάκης Ζερδεβάς, Ζωή Πυρίνη, Μάκης Φάρος], Μάκης Φάρος, Γιούλα Παπαδοπούλου, Πόλυ Κοκκινιά, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Φώτης Κολοκυθάς, Γιάννης Παππάς, Άννα Βάσωφ

Ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών του αφιερώματος “Video art & Action art” στο ART MADRID ’20 μπορείτε να το βρείτε εδώ. Πληροφορίες για την ART MADRID μπορείτε να βρείτε εδώ.

Tessa Ojala


Η ενότητα Ελληνικής βιντεοτέχνης “Anatomy of silence“ θα ταξιδέψει επίσης στη συνέχεια στη γκαλερί [.BOX] Videoart Project Space, στο Μιλάνο, όπου θα εκτίθεται από τις 5 έως 19 Μαρτίου 2020.

Η γκαλερί [.BOX] Videoart Project Space είναι ένας ανεξάρτητος χώρος αφιερωμένος στην ιταλική και διεθνή βιντεοτέχνη, που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Isola στο Μιλάνο και διευθύνεται από την ιταλική πλατφόρμα βιντεοτέχνης Visualcontainer. Η αίθουσα της γκαλερί, που χρησιμοποιείται ως χώρος προβολής βίντεο και εγκαταστάσεων πολυμέσων από το 2010, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βιντεοτέχνη στο πολιτιστικό πανόραμα του Μιλάνου, χάρη σε σημαντικές στενές συνεργασίες με επιφανή διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης, ακαδημαϊκούς θεσμικούς χώρους και επιμελητές παγκοσμίως.

Διεύθυνση: [.BOX] Videoart Project Space, Via F. Confalonieri 11, 20124, Μιλάνο

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της γκαλερί: www.dotbox.it

Τέλος, μια ακόμη ενότητα σύγχρονης Ελληνικής βιντεοτέχνης του Video Art Μηδέν, με τίτλο Inscapes, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, θα παρουσιαστεί από το διαδικτυακό κανάλι βιντεοτέχνης VisualcontainerTV, από τις 12 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2020. Το VisualcontainerTV International Videoart Web Channel λειτουργεί από το 2009 και είναι ένα εξειδικευμένο διαδικτυακό κανάλι που ασχολείται αποκλειστικά με τη videoart, παρουσιάζοντας σύγχρονη βιντεοτέχνη απ’ όλο τον κόσμο σε online προβολές που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, κάνοντας εφικτή την πρόσβαση και την ενημέρωση για τη σύγχρονη παραγωγή σε επιμελητές, καλλιτέχνες και κοινό απ’ όλο τον πλανήτη.

Στην ενότητα που θα παρουσιάσει το Μηδέν συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ελένη Μουστάκα, Θωμάς Βαλλιανάτος, Σοφία Λιάρου, Φένια Κωτσοπούλου, White Dog Films [Δημήτρης Παπαδόπουλος], Χριστίνα Μερτζάνη / free fall company, Αλίκη Χιωτάκη & Δημήτρης Μπαρνιάς

Η ενότητα θα μεταδίδεται σε διαρκή ροή όλο το εικοσιτετράωρο στον σύνδεσμο: www.visualcontainer.net

Φένια Κωτσοπούλου


Video Art Μηδέν

Το Video Art Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.

Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις βασικές και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Έχει δημιουργήσει ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και φιλοξενούνται σε σημαντικά φεστιβάλ και Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου & Μαργαρίτα Σταυράκη

www.festivalmiden.gr || facebook


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5428 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top