Τέταρτο

41 Προβολές

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από τις οποίες δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου! Με κεντρικό θέμα την Τέχνη και την Ψυχαγωγία μας καλεί να διερωτηθούμε για τη σημασία και την αναγκαιότητά της τέχνης, καθώς και να σκεφτούμε πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου λοιπόν είναι ένα από τα 100 σημεία σε όλη τη χώρα που συμμετέχουν στη γιορτή! Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, το σπάνιο αυτό βιομηχανικό μνημείο ανοίγει τις πόρτες του με δύο ξεχωριστές δράσεις: έλα να κάνουμε μία μοναδική απογευματινή βόλτα εξερεύνησης και να δούμε το μουσείο…αλλιώς!

Στην ξενάγηση «Μία απογευματινή βόλτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου», μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, ακολουθούμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, ερχόμαστε σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούμε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, αγγίζουμε τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη…

Ενώ, στο «Το εργοστάσιο αλλιώς…!», μικροί και μεγάλοι γνωρίζουμε την ιστορία του παλιού εργοστασίου μέσα από το μαγικό κόσμο των αισθήσεων. Τι μυρίζει σα χαλασμένο αβγό; Εσύ ήπιες το γάλα σου σήμερα; Κωκάκι να προσφέρουμε; Αν αναρωτιέσαι πώς λειτουργούσαν τα εντυπωσιακά αεριοφυλάκια, πώς γεμίζει η δεξαμενή τους, πώς έκαιγαν οι φούρνοι για να… ανάψουν τελικά τα φώτα της πόλης, σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί την εμπειρία!

Σε περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τις φετινές Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς!


«Μία απογευματινή βόλτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου»
Ώρα: 18:00-19:00
Για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά άνω των 9 ετών.

Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Καμινάδα. Είσοδος από την οδό Περσεφόνης.

Απαραίτητες οι κρατήσεις.
«Το εργοστάσιο αλλιώς…!»
Ώρα: 18:30-19:30
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4+
Απαραίτητες οι κρατήσεις
Σημείο εκκίνησης : Καμινάδα Β.  Είσοδος από την οδό Περσεφόνης Βιομηχανικό

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 (27-29 Σεπτεμβρίου), η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη. Μάθε περισσότερα εδώ.

Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300
E-mail: [email protected]

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι

Πρόσβαση: Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Έχει γράψει 4719 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

Back to Top