tetartopress

Τρεχούμενο, καθαρό νερό παντού: ραντεβού στις βρύσες


Η εθελοντική ομάδα της Greenpeace απέστειλε επιστολή σε υποψήφιους και υποψήφιες δημάρχους σε διάφορους δήμους της χώρας, εν όψει των δημοτικών εκλογών που έρχονται, μεταφέροντας τις σκέψεις και τις προτάσεις της για ένα θέμα μεγάλης σημασίας: το πόσιμο νερό στις πόλεις μας. Όπως αναλυτικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace:

Ζούμε σε αφιλόξενες πόλεις γεμάτες τσιμέντο, χωρίς αρκετό πράσινο να μας προσφέρει σκιά, περάσαμε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα-ρεκόρ για μέρες, βιώνουμε ακραία φαινόμενα όπως τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες, γι’ αυτό και θέλουμε τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε για όλους πόσιμο νερό και πρόσβαση σε ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών.

Μέσα από την επιστολή, η εθελοντική ομάδα καλεί όλους τους υποψήφιους δημάρχους να δεσμευτούν ότι θα προβούν στα απαραίτητα έργα για την επιδιόρθωση των δημοσίων βρυσών που έχουν πέσει σε αχρηστία αλλά και την εγκατάσταση νέων ώστε να μεγαλώσει και να ενισχυθεί το δίκτυο. 

Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 να υπάρχουν δήμοι που έχουν βρύσες που δεν λειτουργούν, ή ακόμα χειρότερα που δεν έχουν καν προχωρήσει στον σχεδιασμό δικτύου δημοτικών βρυσών σε κοινόχρηστους χώρους και στη σύνδεσή τους με το δίκτυο ύδρευσης. Τέτοια έργα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Έτσι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των δήμων θα έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν νερό από τις δημόσιες βρύσες, χρησιμοποιώντας το δικό τους δοχείο, και να μειώσουν τη χρήση πλαστικού μιας χρήσης, περιορίζοντας την αγορά περιττών μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού, κάτι που αποτελεί και ευρωπαϊκή Οδηγία για τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης.

Αυτή η πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας έρχεται σε συνέχεια του project που δημιούργησε και διαχειρίζεται η ίδια, το “Στο ποτήρι μου”, στο οποίο περισσότερες από 500 καφετέριες στη χώρα προσφέρουν έκπτωση σε όσους παίρνουν το ρόφημά τους στο δικό τους ποτήρι αντί για πλαστικό μιας χρήσης. Η εθελοντική ομάδα της Greenpeace θα συνεχίσει τη δουλειά που ξεκίνησε με τις κοινόχρηστες βρύσες και μετά τις δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή με τις προτάσεις και τα αιτήματα της ομάδας εδώ.


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Αίγιο: Η «Φόνισσα» στον Απόλλωνα από την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, θα ξεκινήσει να προβάλλεται ...
«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ - Ο ιδεαλισμός σ' ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

«Στο γραφείο καθηγητών» του Ιλκέρ Τσατάκ – Ο ιδεαλισμός σ’ ένα αδιαπέραστο και σκληρό περιβάλλον

"Στο γραφείο καθηγητών" ("Das lehrerzimmer" / "The teachers’ lounge") Σκηνοθεσία: Ιλκέρ Τσατάκ. Πρωταγωνιστούν: Λεόνι Μπένες, Λέοναρντ Στέτνις, Εύα Λέμπαου. Γερμανία, ...
Φένια Παπαδόδημα

“Marika’s dream” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Η Φένια Παπαδόδημα συνεχίζει τις παραστάσεις του  "Marika’s dream" κάθε Παρασκευή στις 18:00 έως 29 Δεκεμβρίου 2023 στο  Θέατρο Μικρό ...
Athenian Material

Προβολή του Athenian Material στον «Μικρόκοσμο»

Προβολή του ντοκιμαντέρ Athenian Material της γαλλίδας δημιουργού Laure Vermeersch την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 21:30 στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο. Υπόθεση ...

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 13621 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top