Τέταρτο

65 Προβολές

«Τρεις αδελφές – Kiz Kardesler» στην Κινηματογραφική Λέσχη ΠάτραςΤρεις αδελφές που κατά καιρούς είχαν σταλεί παρακόρες σε πλούσια σπίτια συναντιούνται ξανά όταν επιστρέφουν στο πατρικό τους σε ένα φτωχό ορεινό χωριό της Ανατολίας. Μια ιστορία γραμμένη στο χιόνι.

Ο Τσέχοφ δίνει την ιδέα για το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, δεμένης με το μαγευτικά άγριο τοπίο και τους αποκλεισμένους σ’ αυτό κατοίκους του.

Berlinale 2019, «A Tale of Three Sisters»: O Eμίν Αλπέρ μάς αφηγείται ένα φεμινιστικό παραμύθι. Η τούρκικη ταινία (κι ελληνική συμπαραγωγή), συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 69ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Σκηνοθεσία – Σενάριο : Εμίν Αλπέρ
Ηθοποιοί: Σεμρέ Εμπουζίγια, Ετσέ Γιουκσέλ, Ελίν Καντεμίρ, Μουφίτ Καγιακάν.
Φωτογραφία: Εμρέ Ερκμέν
Μουσική: Γιώργος και Νίκος Παπαϊωάννου
Μοντάζ: Σισέκ Καχραμάν
Χώρα: Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία, Ελλάδα. (Έγχρωμη)
Διάρκεια: 108΄

7 Βραβεία και 5 Υποψηφιότητες

-Berlin International Film Festival 2019 , Υποψήφιο για Χρυσή Άρκτο
-Istanbul International Film Festival 2019, 5 Βραβεία, Βραβείο Καλύτερης ηθοποιού (σε Cemre Ebuzziya, Helin Kandemir, Ece Yuksel), Βραβείο Σκηνοθεσίας, Μουσικής (Γ.+Ν. Παπαϊωάννου) G. , FIPRESI και Golden Tulip.
-Sarajevo Film Festival 2019, 2 Βραβεία, Σκηνοθεσίας και C.I.C.A.E.

Το ντεμπούτο του Εμίν Αλπέρ Πέρα απ’ τον λόφο (2012) έλαβε πλήθος τιμητικών διακρίσεων, ενώ η δεύτερη ταινία του, το Υποψίες, (2015) πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο 72ο Φεστιβάλ της Βενετίας, αποσπώντας το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής. Εκτός από την καριέρα του ως σκηνοθέτη, ο Αλπέρ διδάσκει Σύγχρονη Ιστορία στο Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης. Φιλμογραφία: 2012 Πέρα απ’ τον λόφο, 2015 Υποψίες, 2019 A Tale of Three Sisters.

Περισσότερα για την ταινία στο site της λέσχης www.cinelesxipatras.gr

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Πρώτη προβολή: 18:00
Δεύτερη προβολή: 20:15
Τρίτη προβολή: 22:30

Odeon, Veso Mare, Ακτή Δυμαίων 17 Πάτρα


 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
 

Σχετικά με τον αρθρογράφο:

Έχει γράψει 5375 Άρθρα

Στο tetartopress.gr φιλοξενούνται καθημερινά απόψεις, σχόλια και θέματα για επιλεγμένες στιγμές της επικαιρότητας, με έμφαση στην κοινωνία, στο περιβάλλον, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στο βιβλίο, στη μουσική, στα ταξίδια και στην ιστορία. Το tetartopress.gr είναι μια διαδικτυακή εφημερίδα που σκοπό έχει να δώσει µια κριτική µατιά σε θέματα με πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικοπολιτικό ενδιαφέρον.

RELATED ARTICLES

Back to Top